Yläkerran aulan sisustamista

2m6a7751

Ihanaa saada kalusteita taas vähän paikoilleen!

Tämä osa talosta on ollut aina vähän haastava hyödyntää. Aula on ollut enemmänkin epäkäytännöllinen läpikulkupaikka, jota on ollut mahdoton kalustaa. Sieltä on käynti vessaan ja kahteen makuuhuoneeseen. Vino katto-osuus ja luonnonvaloa sisään johdattavat ainoastaan portaikossa olevat kaksi pientä ikkunaa. Toki valoa tulee makuuhuoneiden ikkunoista myös, sillä ovet yleensä ovat auki näihin tiloihin. Talo on alkuperältään tyypillinen 50-luvun talo, jonka laajennus ja perusparannus sekä jatkuva remontointi on pikkuhiljaa kätkenyt puolitoistakerroksisen vanhuksen uudistetun ulkokuoren sisään. On se vielä siellä, vaikkakin piilossa 🙂

Vanhan talon pohjaratkaisu on aina miellyttänyt minua.

Viimeisin remontti aikaan sai sisustuksessa myös tyylin vaihdoksen. Ennen niin mustaan hurahtaneena valitsen valoisamman vaihtoehdon. Nuo tapetit tuovat kuitenkin sen suurimman muutoksen tyylissä mukanaan. Myös kodikkuuden. Saanen esitellä teille hieman yläkerran aulatilaa, joka muuttuikin melkoisesti tämän uudistuksen myötä. Oman lisäsäväyksensä tilaan toi myös huoneiden uudistetut ovet. Aulassa voi vastaisuudessa läpikulun lisäksi tehdä nyt muutakin. Luulenpa viihtyväni ainakin itse tässä tilassa nyt enemmän.

Eikä kuulemma näytä enää isoäidin kamariltakaan ?

Läppäritaso ja uusi työtuoli löysi paikkansa tästä aulasta. Nyt mulla on oma paikka, jossa voi näpytellä artikkeleita sekä surffata blogien ihmeellisessä maailmassa tai istuutua vaikka nojatuliin lukemaan hyvää kirjaa. Uusi romanttinen look voi tosin vaikuttaa valitsemaan nyt jatkossa vain romaaneja 🙂

Päivänvaloakaan en malttanut odotella, kun aloin napsimaan kuvia. Mutta tuo aulan uusi valaistus saattaakin tulla ehkä näin paremmin esille.

 Kuka sanoo, että pylväsvalaisimet ovat sijoitettava ainoastaan ulos?

2m6a7757

Ja mistä lienee sain päähäni, että meille tuodaan ulkovalaisimet sisälle? En tiedä, mutta muuta ratkaisua en enää osannut ajatellakkaan. Onneksi! Erikoisinta oli, että puoliso suostui nämä valaisimet asentamaan sen enempää asiaa ihmettelmättä.

Samaa sarjaa oleva seinävalaisin sijoitettiin huoneen vastakkaiseen päätyseinään. Tämä valaisinratkaisu on tulossa myös alakertaan, mutta mustana. Saattaa olla uniikki, mutta rakastan sitä!

2m6a7752

Pylväs valaisee jo yksinään tilan hyvin sekä koko portaikon kokonaisuudessaan tuohon sijoitettuna.

Edullista valaistusta! Pylväsvalaisimet olivat tarjouksessa hintaan 28,90€/kpl ja seinävalaisin edulliseen MiniManin hintaan 11,90€/kpl.

2m6a7767

Läppäritasona toimii edelleen äidiltä saatu Singer -ompelukonepöytä. Tämä aarre säilytettiin menneen kesän puhdistusoperaatiossa.

2m6a7768

Tuo hauskan näköinen raidallinen aloekasvi kotiutui eilen tyynyjen ja torkkupeiton kanssa meille MiniManista. ClasOhlssonin lintuhäkkiin valikoitui valkoinen syklaami ihanassa design -keramiikkaruukussa. Pieni toive… pysykäähän hengissä 🙂

2m6a7748

Lukunurkkauksen tuolista tuli houkutteleva uusilla tekstiileillä sekä,  Bilteman taljalla.

Bloggauspisteeni uusi tuoli on Seinäjoen Kaluste-Kavereilta. Tämä oli ison kalustehankinnan kaupanpäällinen. Tai oikeastaan sillä kompensoitiin laskun loppusummaa 🙂

Joka tapauksessa, olen tyytyväinen.

2m6a7753

Kolumbus -työtuoli. Tummanruskeaa tiikkipuuta. Pehmustettu istuinosa on nahkajäljitelmää. Pyörii ja siinä on kaasujousitettu korkeuden säätö. Ihana istua ?

Odotellaan vielä sohvakalustoa sekä sänkyjä saapuvaksi. Toisaalta ei mikään kiire vielä, koska olohuonetta ei olla päästy vielä viimeistelemään.

Nyt kuitenkin aion nauttia aulan viihtyvyydestä. Kynttilöiden lisäksi koristetakka luo tilaan tunnelmaa. Uudet koivuklapit ladottiin peilin eteen ja led-valot niiden alla luo paloturvallista efektiä ”ikuisesta liekistä”.

2m6a7760

Viihdytään sisällä.

Suojassa syystuulien ja sateiden, oman kodin lämmössä, haaveillaan taas jostain uudesta ja omanlaisesta sisustusratkaisusta ?

Kategoria(t): Remontti, Shoppailu, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.