Vapaapäivän puuhasteluja

2m6a8112

Pakastin on huutanut tyhjyyttään jo pidemmän aikaa. Tänään oli tarkoitus alkaa korjaamaan tuota tilannetta. Tiikerikakulla ja tuulomantortulla näin alkuun. Jatketaan huomennakin, sillä nämä ovat melko pikälle syöty jo tämän päivän aikana.

Tuulomantorttu on kyllä mun ehdoton lemppari ollut jo pitkään. Ja kelpaa se meillä muillekin. Laitan ohjeen lopuksi, jos joltain sattuu se uupumaan (gluteenittomana) ☺

2m6a8117

Nämä arkiaamupäivät näin vapaapäivänä ovatkin täynnä hiljaisuutta, kun lapset ovat koulussa ja puoliso töissä. No, onhan mulla kaverina Bella, tuo ylipirteä vahtikoira, joka ei jätä emäntäänsä silmistään hetkeksikään. Tuo tuijotus kieltämättä käy usein sietämättömäksi. Onneksi se nukkuu välillä niin saa tuijotukseltakin rauhan. Unissaankin tuo hassu murahtelee tuulen aikaan saamille kolahduksille muka varoittaen, että täällä ollaan… ”muka” vahdissa ☺

2m6a8125

Kurkistus keittiöön.

2m6a8115

Pöytäliina on ompelutaitoiselta anopilta. Ihana Jokipiin Pellavan tekstiili ?

Keittiön lattiapinta kaipaa uutta pinnoitusta ja alakaappien ovet olisi maalattava. Autotalliin ei vain pikään aikaan pääse maalaamaan, kun osa kalusteista on edelleen varastoituna sinne. Päättämättä on myös ovien lopullinen väri. Maalattaisiinko ovet mustaksi, harmaaksi vaiko valkoisella niin kuin nuo yläkaappien ovetkin? Toisaalta tuo kaksivärisyys houkuttaisi enemmän.

Tänään ehdin maalata olohuoneen seinät valmiiksi (ne, joihin ei tule tapettia). Laminaatti ja se tapettiseinä vielä puuttuu. Äh… siis takan taustaseinäkin on vielä käsittelemättä.

Riittäähän noita… töitä vielä muillekin vapaapäiville.

Ulkoilemaan en ehtinyt, kun kokkaamiseenkin meni oma aikansa. Jauheliha-pastagratiini maistui pitkästä aikaa herkulle.

Tänäänhän on herkuteltukin oikein urakalla ☺

Mutta olihan mielettömän kaunis ilma. Sen voimauttamana mä taisin tänään ehtiä tehdäkin yhtä jos toista.

2m6a8119

On ollut jotenkin erityisen kaunis ruska tänä syksynä ?

Käväistiin myös ammattikoululla vanhempainillassa. Tosi hyvä, kun sellainen oli järjestetty. Näki paikan päällä ryhmän opettajan ja konkreettisesti sai tietää mitä koulutus sisältää ja mistä se koulupäivä koostuu. Nuorelta, kun ei juuri mitään irti saa. Tyyliin: ”Oliks kiva päivä?” nuori: -”ehkä” (Elekieli kertoo yhtä paljon. Olkapäät saattaa nousta, mutta katse tuijottaa kännykkää). Mitäs teitte? nuori:- ”Jotai” Ja sitten huokaillaan tyyliin, että kaikki voimat menisi tuohon vastaukseen… Kuuluu kai tuohon ikään. Olinko itse samanlainen? Ehkä ?

Ehkä nuo vanhempana innostuvat uudelleen juttelemaan.

Sitä kärsivällisesti odottaen…

2m6a8120

Tässä olisi vielä se tortun ohje…

3 kananmunaa ja 3 dl sokeria, vatkaa nämä sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

Jauhoja: 4,5dl Semper Mix jauhoja+0,5dl perunajauhoja. Leivinjauhetta 2tl sekä vanilliinisokeria 2tl. Lisää jauhoseos kerma-maidon (2dl) kanssa vuorotellen taikinaan ja sekoita nyt lusikalla tai taikinalastalla ainekset sekaisin. Lisää lopuksi 150g sulatettua margariinia.

Paista uunissa 175 asteessa n. 20-25min

Valmista kuorrute tortun kypsyessä uunissa.

240g tomusokeria, leivontakaakaota n.1,5rkl (makuasia), 4rkl mustaa kahvia ja 4rkl sulaa margariinia. Sekoita pienessä kattilassa ja hellanlevyllä voi miedosti lämmittää, että saa kuorrutteen juoksevammaksi.

Kun torttu on kypsä, kumoa se sokeroidulle leivinpaperille. Kaada suklaaseos kuuman tortun päälle. Tasoita nopeasti ja ripottele ”yhtä nopeasti” strösselit pintaan.

Anna jäähtyä, leikkaa ja nauti.

 

Kategoria(t): Gluteeniton leivonta, Remontti, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.