Uusi sohvakalusto ja lattia

2m6a9183

RAKKAUTTA ENSI ISTUMALTA ?

Viikko sitten kotiutui viimein hartaasti odottamani sohvakalusto.

Kotimainen, Pohjanmaan tuotantoa. Olen niin tyytyväinen tuohon värivalintaan ja ennen kaikkea siihen, että rohkeus riitti tähän päätökseen kaupanteko hetkellä.

Oli yllättävän työlästä löytää sopiva sohvakalusto, joka miellyttäisi avioliiton molempia osapuolia. Halusin jotain erilaista. Puolisolla oli kriteerinä korkea selkänoja. Yhdessä oli kuitenkin tehty päätös, että uusi kalusteryhmä tulee olla nahkapäällysteinen. Musta ja ruskea jätettiin heti alkuun pois värivaihtoehdoista. Kalustemalleja vain oli pilvin pimein.

Kierros huonekaluliikkeisiin kannatti kuitenkin tehdä. Kalusteliikkeestä toiseen käynti avarsi myös näkemystä siitä minkä firman asiakkaaksi palaisin toistekin. Asiakaspalvelu oli paikoin jopa surkeaa oman maakunnan alueella.

Tämä Atlanta, Relax-sohva oli Seinäjoen Kaluste Kavereilla testattavana vaalean ruskeana. Malliltaan (johtui ehkä väristä) ei heti voittanut puolelleen mutta, kun tähän istahdin mikään muu sohva ei tuntunut tai näyttänyt enää mukavammalta.  Mä olin myyty!

2m6a9178-2

Ei haluttu perinteistä. Tässä Atlanta mallissa oli sitä kaivattua nykyaikaa.

Meidän sohvaryhmään valikoitui kolmen istuttava sohva, nojatuli ja yksi recliner eli mekanismituoli. Päällyosat verhoilusta ovat aitoa labrador lux-nahkaa, sivut sekä takaosa nahkajäljitelmää. Istuinosien sekä käsinojien pehmustetyynyt ovat silikonikuitutäytteiset. Poikittaiset ompeleet pitävät täytteet paikoillaan ja kalusteen ryhdissä. Puurunko on valmistettu tiheäsyisestä havupuusta. Pohjanmaan myöntääkin sohvakalusteidensa puurungoille 20 vuoden takuun.

2m6a9176

Istuessa selkänoja tuntuu nappaavan syleilyynsä ja tukee juuri oikealla tavalla myös päätä ja niskaa tehden istumisesta rennon, mutta samalla ryhdikkään. Sohva todellakin antaa nimensä mukaisen Relax-istuinmukavuuden.

Asiakaspalvelusta ruusut Kaluste Kavereille. Siellä oli asiantunteva ja ystävällinen palvelu. Sohvasta ja muista kalusteista saatiin kattavasti tietoa eikä tullut tunne, että meille pakkomyytäisiin. Kärsivällisesti annettiin aikaa tehdä päätöstä, joka ei syntynyt aivan ensikäynnillä. Tuota sohvakalusteen väriä kun tuumailtiin paripäivää ennen ostopäätöstä. Olihan se iso investointi ja kalusteena tulisi olemaan melko hallitseva olohuoneessa. Halusin olla varma ennen kuin kauppa lyötäisiin lukkoon.

Enhän mä tietenkään voinut sohvaa enää muissa väreissä edes ajatella. Pienestä näytepalasta valittu väri on juuri niin ihana kuin pitikin.  Nyt pinta pitäisi vain vielä suojakäsitellä, että nahkapinta kestää viisihenkisen perheen kulutusta vuosiksi eteenpäin.

Nahkakalusto hankittiin myös sillä, jos kesällä löydetty, kotiin painajaisen aiheuttanut mikrobikasvusto nostaa uudelleen päätään talon lattiasta, niin näistä ei silloin tarvitsisi luopua. Nahka kalusteet ovat puhdistettavissa toisin kuin kangasverhoiltuina. Pintamateriaalina nahka antaa täytteille suojan myös noista mikrobeista.

Jatkossa olohuoneessa on myös pölyä vähemmän, jes!

Nyt on sitten molemmat verhoiluvaihtoehdot kokeiltu ja kangassohvan mukavuudet (olikokaan niitä? ?) unhoitettu.

Toivottavasti kesän painajainen ei palaa. Turha ainakin sitä on etukäteen pelätä. Talo on remontoitu ja puhdistettu. Ja jos tuosta harkko-betonilattiasta joku läpi tulee niin ihme on!

Tuo ihana lattia näyttäytyikin jo ensimmäisessä kuvassa.  Lattiaan on asennettu pintamateriaalia.

Byggmaxista löytyi ihastuttava lankkulattiaa muistuttava laminaatti. Dynamic xxl lankku kooltaan 2175x243x8mm. Valmista lattiapintaa syntyy myös normaalia nopeampaa tuon kokoluokan puolesta. ”Puun syyt” kuvio laminaatin pinnassa luovat aidon puun ulkonäköä. Lattia on nyt myös turvallinen tepastella sillä tässä ei sukkasilla liukastu.

Puoliso valitsi tämän laminaatin heti. Itseäni tumma väritys epäilytti ja laittoi aluksi empimään. Halusin säilyttää olemassaolevan valoisuuden ja mies on päättänyt saada mustan lattian!!!

Sain tilaisuuden etsiä jonkin vaaleamman ja omasta mielestäni paremman tämän tilalle. Ei löytynyt ☺ Leveä lankku alkoi lopulta vedota myös minuun. Ja sainhan mä punaisen sohvakaluston.

2m6a9180

Lattialämmityskin tuntuu mukavalta jalkojen alla.

Tuo seinä saa viikonloppuna tapettia pintaan. Listoitusta ja sähkötöitä suunnitteilla…

 Kovasti riittää tekemistä tällekin vapaalle viikonlopulle.

Kategoria(t): Remontti, Shoppailu, Sisustaminen Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.