Makkarin uudistettu tapettiseinä

2016-10-29-01-20-27

Nyt, kun uudet vuoteet on yläkertaan saatu siirrettyä niin tuli aika sijoitella valokuvatkin uudelleen kollaasiksi portaikkoon. Muksujen mielestä oli turhaa työtä maalata seinät, kun äiti ne taas rei’ittää uudelleen.

Ei muuten käynytkään kovin kevyesti kahden säätösängyn kuljetus. Todettiin myös ettei tytön uusi 120cm leveä vuode mene ainakaan portaikkoa pitkin yläkertaan. No, hätä keinot keksii… Talja ja tikkaat avuksi niin parvekkeen kautta lopulta vuode saatiin paikoilleen.

2m6a9576-2

Valotus on taas mitä on näin iltasella napatuissa kuvissa. Voi kun oppisi vaan vielä kuvaamaan.

2m6a9578-2

Nuo lyhdyt valaisee näin kaamosaikaan kivasti sisälläkin.

Kuva ei kerro koko totuutta. Nämä oikeasti valaisee niin, että varmasti yksi valonlähde riittäisi tähän aulaan aivan hyvin.

Viimeistelyt taas venyy olohuoneen osalta. Valmiiksi hankittu maisematapetti olikin sitten kaikkea muuta, kuin kaupan lähes ”teräväpiirto näytekuva” antoi ymmärtää. Musta-valkoinen metsä, 366cm x 254cm kokonaisuudessaan ja kuva jaettuna kahdeksaan osaan. Pakkauksesta ladottiin lattialle kahdeksan epäselvää suhjukuvaa, joka ehkä kaukaa katsottuna saattaa näyttää tältä.

2016-10-29-14-10-47

Seiniähän meillä riittää, joten hukkaan ei lopulta tämäkään hankinta mennyt. Meidän makuuhuoneeseen tämä sopi oikeastaan tosi hyvin. Sain viimeinkin tuon räikeän kukkatapetin samalla piiloon, joka väreiltään riiteli kaiken kanssa.

Kuva ennen…

2016-10-29-02-31-01

Ja jälkeen.

2016-10-29-01-18-35

Valokuvatapetti oli paljon hankalampi asetella, kuin aiemmat tavalliset nonwoven-tapetit. Palaset ei kauaa antaneet arvuutella kohdistusta. Heti vettyessään paperi venyi helposti.

Ensimmäisen kuvan seinään asettelu vei aikaa. Vanha seinä ja ei tietenkään suora. Yritä siinä seurata vatupassin laserviivaa ja tasottele ilmakuplat pois. Tätä tuskin teen enää toiste. Kauheeta!!! Pari kertaa piti kuprujen vuoksi kuva-vuota seinästä irroittaa kunnes oli pakko tyytyä lopputulokseen. Kuvaa ei voinut enää irroittaa, koska se oli kerennyt jo reilusti kostumaan. Kuplia jäi ja musta tuntui, että se vanha, alle jäänyt tapettikin alkoi kosteudesta elämään.

En kuitenkaan lopettanut vaan jatkoin. Ajatteli, että tapetti antaa anteeksi koska on kuvaltaan niin epätarkka. Seuraavat palaset istui paikoilleen jo helpommin. Lopulta oli helpottavaa huomata työn edetessä, että kuvapinta suoristuu itsestään kuivuessa. Huojentavaa!!

”Ylivalottunut” metsä kuva näyttää melkeinpä talvimaisemalta. Kuva ilman tuota isoa ikkunaruutua olisi saattanut muutenkin olla pidemmän päälle raskas katsella.

2m6a9571

Hukkapaloista oli helppo asetella metsänäkymää myös vinokaton alle. DIY- ikkunahylly sai sittenkin paikan makkarin seinältä.

Verhoksi makkariin valikoituu ajan kanssa varmastikin laskosverho. Myös sillä, että kuva jäisi näkyviin. Meillä ei muuten ole vieläkään missään ikkunoissa verhoja ja 4 huonetta vieläkin vailla mattoa. Niin ja kaikki tietysti vielä kaupassa! Asiat tärkeysjärjestykseen… Rahanmenoa, kun on remontin lisäksi muutakin. Hankintoja tehdään nyt enemmänkin vain tarpeeseen noiden hävitettyjen kalusteiden ja tekstiileiden tilalle.

 

 

Kategoria(t): Remontti, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.