Parvekkeesta rentola

Vihdoinkin mulla on paikka, jossa voin oikeasti rentoilla. Makoilla varpaat taivasta kohden, kuunnella linnunlaulua ja metsän puita huojuttavaa tuulta. Suojassa sateelta ja hyttysiltä. Ihanaa!

Monena kesänä olen haaveillut riippumatosta. Paikka tuolle vain on puuttunut. Kiusaavat öttiäiset ja kiipeilevät hämähäkit latistavat ulkona tunnelmaa, varsinkin jos maton esim. puihin kiinnittäisi. Aika usein suomen suvessa myös sataa. Varmaankin noiden syiden vuoksi näitä ei ole aikaisemmin hankittukaan.

Aikani näitä Jyskin riippumattojakin ääneen toivoin hankittavaksi. Kunnes… yksi päivä mun ollessa iltavuorossa, ne olikin kotiutunut meille puolison toimesta. Hintaa näillä oli vain 15 euroa/kpl.
Edelleenkin olen sitä mieltä, että ääneen haaveilusta on hyötyä 😉

 Olisin halunnut näille riippumatoille yhtenäisen puisen kehikon, jonka kulmiin olisin voinut ripustaa verhot ranta-maja tyyliin.
Se vain ei ollut mahdollista, kun parvekkeelta puuttui ne tietyt tarvittavat kiinnityskohdat mm. ne tukipuut. Nauloilla kiinnitettyihin lattialautoihin tai seinäpaneeliin niitä ei olisi voinut kiinnittää.
No onneksi on noita, valmiitakin telineitä. Ja näin suojatussa paikassa nuo metalliputkista kehitetyt telineet eivät pääse ruostumaankaan.

Valkoiset ja harmaat läpikuultavat verhot löytyi eilen MiniManista, hinta n.19euroa kahden verhon pakkaus. Verhot ripustin sitten jo olemassa olevaan isoäidin verhotankoon. Menee näinkin vaikken sitä kehikkoa nyt saanut.

Kuva on napattu ennen tämän päivän torkkupeite ostosta.

Alemmassa kuvassa näkyvätkin jo.

Tällaiset harmaa-valkoiset huovat valikoitui myös Jyskistä 22€/kpl. Kyllä lämmittää!
Tuo laskupöytä on nyt vain nopeasti kehitelty tarjotin-ämpäri versio. Saa ajaa pöydän asemaa nyt toistaiseksi.

Tällä parvekkeella ei nyt ole tarvetta isommalle pöydälle, koska täällä on tarkoitus vain makoilla. Tarjotin riittää laskutilaksi esim. kupille ja kännykälle. Musta-valkoinen matto tai matot saattavat tuonne tilaan myöhemmin kyllä vielä ilmestyä 🙂

Jos on lämmin päivä eikä halua kärvistellä auringon paahteessa niin aukaisee vain parvekelasituksen ja nauttii lämmöstä riippumatossa.

 Nuo riippumattojen metallitelineet löytyivät muuten Biltemasta, alle kolmella kympillä kappale. Hyvin mahtuvat parvekkeelle näin vierekkäin ja kulkutilaakin jää vielä runsaasti jäljelle.

Somistuksen jätän parvekkeella varsin minimaaliseksi. Jotain pientä ja vähän sinistä 🙂

Ulkoistutuksista vielä sen verran, että istuttelin kukkaruukkuihin alkuviikosta edullisia ryhmiä.
Perennoja, hyötykasveja ja kesäkukkia. Idean kopioin viimekesänä Jokilaaksolla käydessäni. Siellä olevat ruukut vain olivat paljon suurempia kuin minun purkkini.

Voi noita mun sateen ja hiekan sotkemia purkkeja!

Syksyn tullessa sitten siirrän vain perennat takaisin maahan.

Kovasti nämä istutukset vielä vaativat alkuun voimittamista, että lobeliat ja muurikellot tuolta alkaisivat erottumaan.

Tuo kesän vehreys on vaan niin ihanaa vaikka varsinaista kukkaloistoa ei nyt varmaan tulekaan.

Juhannus meneekin työn merkeissä tänä vuonna. Eli vielä tänä viikonloppuna en kovin rennosti pääse vapaata viettämään. Viikonloppu menee samalla myös jännittäessä. Ensi viikolla selvinnee jääkö visiittini tuolla osastolla pysyväksi vaiko ei. Jos oikein sydämensä pohjasta toivoo, niin eikös se voisi toteutua?  😉

Turvallista ja iloista juhannusta sinulle !

Kategoria(t): Istutukset, Puutarha, Sisustaminen, Tee se itse, Viherkasvit Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.