Puutarhaunelmia Jokilaaksolla

 

Kerran kesään pitää tänne päästä. Viimeiseen lomapäivään se sopikin.

Kävely Lapuan Jokilaakson puutarhassa lumoaa kerta toisensa jälkeen.

Aina jotain uutta, niin kuin nytkin. Puutarhaan oli ripoteltu kaikenlaista nähtävää. Mm. Suomi 100-vuotta henkeen löytyi monenlaista hauskaa yksityiskohtaa.

Edelleen kannustan vierailemaan myös paikanpäällä. Paikka on auki vuoden jokaisena päivänä. Kuitenkin keväällä, kesällä ja syksyllä eniten nähtävää kaikille viherpeukaloille. Toki paikka on sopiva ja ilmainen retkikohde ihan kaikille, vauvasta – vaariin. Parkkipaikalla olevasta opastetaulusta hahmottuu koko puutarha-alue.

Kauniiden kasvien lisäksi jokirannasta löytyy myös eläimiä.

Tällä aluella toimii myös neuvola ja lasten päiväkoti.

Tervetuloa näiden kuvien kautta kierrokselle!
Kierros alkaa tapahtumatorilta. Kuvat puhukoon puolestaan.

Paikalliset nuorisoseurat olivat haastaneet erilaiset yhdistykset sekä seurat rakentamaan ladon pienoismalleja.

Yrttimaa

Eläinaitauksen läheisyyteen oli maalattu jättimäinen leppäkerttu sekä muita pirteän värisiä olioita.

Kaikki meistä on joskus maalaillut kiviä elämänsä aikana. Pienempiä vain. Yksi tällainen isompi väriläiskä voisi näyttää omassakin puutarhassa hauskalta.

Silkkikanoja, pupuja ja lampaita voi seurailla joen tuntumassa samalla, kun istuskelee vaikka noilla hauskoilla kivillä. Näillä eläimillä olikin aamupäivän ruokailuaika meneillään. Sen verran aikaisessa oltiin liikkeellä mekin.

Jokirannassa oli lauma kesysorsia, joita on lupa ruokkia. Näille oltiinkin varattu kotoa mukaan pari sämpylää. Aluksi paikalla uiskenteli vain yksi rohkea. Lopulta kuitenkin sämpylän palaset houkuttelivat paikalle useamman, Osmankäämien suojassa olleen heinäsorsan.

Rohkeimmat yksilöt söi kädestä.

Tämä vanha puuhella oli varsin hurmaava.

Nyt jos olisi varannut evästä mukaan ja termariin kahvia olisi tässä voinut pitää vaikka evästauon.

Vanhat, kunnossapidetyt rakennukset ovat osa Jokilaakson kauneutta.

Tämä oli minusta varsin symppis idea.
Runsas määrä linnunpönttöjä näyttää paljon hauskemmalta, kuin yksi pönttö puussa. Ja miksipä ei linnunpönttö voisi olla myös sininen.

Puutarhaan on tehty useita erilaisia levähdyspaikkoja. Tuttu ruohosohva oli myös paikoillaan.
Puiset penkit sen sijaan olivat saaneet pirteää turkoosia pintaansa.

Saabin matkustajat oli puettu Suomiverkkareihin. Hiihtokansaa ilmeisesti ja vielä varsin lomatunnelmissa.

Ruukkupuutarhassakin oli runsautta. Täältä idean nappasin viimeksi. Pihapurkkeihin, istutin keväällä hyötykasveja, perennoja sekä kesäkukkia.

Aivan ihanissa väreissä loistivat nämä samettiruusulajikkeet.

Betoniruukuissa kiipeili leppäkerttuja ja perhosia.

 

Päiväkodin aidan luona kukkien seasta kurkisti pajupupu ja osa sen läheisyydessä kasvaneista kivikkokasveista oli istutettu hauskasti vanhoihin kenkiin.

Tasaiset kävelytiet kulkee läpi alueen.

Muitakin pajutöitä mm. erilaisia aidanteita oli rakenneltu.

Kanto oli saanut päälleen hassun hatun. Taustalla oleva  rakennus sai mielikuvituksen laukkaamaan. Asuuko hatun omistaja tuolla? Tytön mielestä rakennus näyttikin melko ”creepyltä”.

Kierroksen jälkeen alkoi omatkin sormet syyhytä puutarhatöihin. Kotimatkalla syötäisiin kuitenkin ensin kesän viimeiset pehmikset.

Kategoria(t): Eläimet, Istutukset, Puutarha, Viherkasvit Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Puutarhaunelmia Jokilaaksolla

 1. Sirpa Lepola sanoo:

  Hei täältä Kotkasta.
  On sitten mahdottoman upea paikka ja paljon työtä tehty ja mielikuvitusta käytetty. Itsekin tässä hurahtaa puutarhuriksi vaikka meillä on kymmenesosa (jos ei sadas) teidän puutarhastanne. Ja kaikki tuo komeus pitäisi mahduttaa sinne jollain tapaa. Näin se nälkä kasvaa syödessä. Mutta hyviä vinkkejä sain paljon. Tulemme paikan päälle (tai sitten kun voi tulla) vierailemaan ehdottomasti jos paikka on yleisölle avoin. Tämä upeus on nähtävä. Mukavaa talviaikaa ja tulevaa kesää. Kiitos että jaoitte tämän meille.

  • Tiina sanoo:

   Hei Sirpa. Jokilaakso on kyllä ihastuttava paikka. Vaikea valita parasta ajankohtaa kesässä, mutta runsaimmillaan kukkia ja kasveja on heinäkuun puolella. Yrttitarhakin on silloin täynnä hyvässä kasvussa olevia kasveja. Heiltä taitaa löytyä myös facesivut, jos kiinnostaa seurata kesän tapahtumia. Näin talvella onkin ihanaa aikaa haaveilla ja tehdä puutarhasuunnitelmia.
   Mukavia talvipäiviä sinulle 😊👋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.