Ilmoitustaulu ja uudelleen kukkiva orkidea

Vanha taulukehys on kulkenut jo vuosikymmenen meidän ”varastotavaroiden” mukana.

 Yksi niistä säilytettävistä tavaroista, joita ei niin tarvitse, mutta ei raaski poiskaan heittää. Ja ainahan näitä vain kerääntyy, vaikkakin vannoisit: ”ettet säilytä jos et käytä”.

Välillä tämäkin kehys on käväissyt jonkun hyllyn päällä lisäsomisteena, mutta melko pian hylätty takaisin varaston perukoille. Kuitenkin, joku tuossa värissäkin on täytynyt miellyttää, kun en ole kehystä malttanut hävittääkään tai muuksi maalata.

Mä olen kyllä tietoisesti vähentänyt tavaroiden ostelua. Nuo vanhat huonekalut onkin mun heikkouteni johon nyt on ehkä nuo tietyistä asioista säästämät rahat huvenneet. Halpoja, mutta kunnostamiseen se raha sitten kuluukin.

En muista milloin olen käväissyt viimeksi kirpparilla. Jossain vaiheessa kirpparikierros oli tehtävä viikottain vaikka mitään löytöjä ei tehnytkään. Varmaan myös pakon sanelemana sitä nyt kiertää vain saman ruokakaupan pari kolme kertaa viikossa. Ihan vain sillä, kun kaikki mitä tienaa, menee arjen pyörittämiseen (ruokaan ja laskuihin).

Hetkellinen homehelvettikin omalta osalta opetti välttämään tuota tavarapaljoutta.

Kun pitää olla säästeliäs niin välillä näiden tavaroiden säilyttämiselläkin on järkeä. Ja voihan ne välillä tuunailla aivan johonkin muuhun tarkoitukseen. Niin kuin nytkin.

Hioin kehyksen kevyesti ennen spraymaalausta.

Kanaverkosta leikkasin sivuleikkureilla kehyksiin sopivan palan. Sen myös maalasin, mutta mustalla (molemmin puolin).

 

 

 

Yön yli annoin kuivaa, ennen kuin nidoin verkon kehyksien takaosaan kiinni. Sitten kiinnitettiin ripustimet kiinnitysruuveille mollemmin puolin ja ilmoitustaulu oli valmis seinälle ripustettavaksi.

Ja ajan myötä tuo täyttyy varmaan kaikesta tarpeellisesta ?

Säästeliäisyydestä ja kärsivällisyydestä voi poikia joskus jotain odottamisen arvoista.

Pari vuotta se vei, mutta nyt on orkidea uudelleen kukassa. Mitään sen kummempaa ravinteita saaneena kuin muutkaan viherkasvini (Substral).

Ja kukkii näinkin runsaasti.

Tuo kukkavarsi oli päässyt kasvamaan vähän varkain. Kertaalleen sen jo katkaisin huolimattomuuttani, kun kukkia kastelin. Tämä yksilö ei siitä kuitenkaan loukkaantunut, sillä se kasvattaa jo kolmatta kukkavartta.

Sen varren mä jo hoksasin tukea pystympään.

Ihana väriläiskä syksyn harmauteen.

Jatketaan siis samaan säästäväiseen malliin.

 

 

Kategoria(t): Sisustaminen, Tee se itse, Viherkasvit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.