Koivunoksista kranssi

Syksyn ensimmäinen kranssi valmistui.

Jotenkin hassua kirjoittaa syksystä, kun maa on valkeana.

Varsin talvista on ollut jo useamman päivää ja kertaalleen on piha kolattukin. No, syksykuukausi kuitenkin virallisesti pitäisi olla ja talvi tuskin aivan vielä on tullut jäädäkseen.

Olisihan se helpottavaa jos syksyn loputkin lehdet jäisivät tuonne, lumihangen alle piiloon. Aina kevääseen saakka. Tuo tammi, kun päättää luopua lehdistään vasta vihonviimeisenä. Silloin, kun muut lehdet on jo pois haravoitu.

Mun puolesta talvi voi jo tulla ☺

Lumi lisää valon määrää. Kun on valoisaa, niin on mukava puuhastellakin jotain.
Tällä kertaa puuhastelin helpon kranssin.

Oman pihan koivusta katkoin sopivan määrän oksia tätä kranssia varten. Oksakimppua kiersin aluksi nippuun niin, että oksat asettuivat paremmin toistensa lomaan. Nipussa pysymisen varmistin kiertämällä ympärille ohutta metallilankaa.

Tuo metallilanka mahdollistaa samalla helpon muotoilun. Kimpun taivutus kranssiksi käy helposti ja haluttu lopullinen muoto myös pysyy.

Jos kranssin haluaisi jättää  luonnolliseen väriin, niin kannattaa metallilangan sävykin valita oksien värin mukaan.

Meidän varastosta löytyi ainoastaan tuota kultasävyistä. Ihan sama minkä värisellä sitoo jos tarkoitus on käsitellä kranssi maalaten.

Ensin pyöräytin metallilangalla nidotun risunipun ympyräksi. Sen lisäksi kokosin ohuemman nipun, jonka taivuttelin rusetille. Rusetin kiinnitin kranssiin myös sillä metallilangalla. Askartelu risuista kannattaa toteuttaa ulkona sillä oksien taivuttelusta ropisee moskaa melkoisesti.

Kalkkimaalia oli jäänyt purkin pohjalle sopiva määrä. Paksulla pensselillä huiskin kalkkimaalin kranssin pintaan. Talvinen look tulikin kertakäsittelyllä. Tuo kalkkimaali peittää kyllä loistavan hyvin.

Maalattu kranssi ei mielestäni muuta koristetta kaivannut. Lisäsin ainoastaan lumihiutalekuvioista kangasnauhaa.

Tämä tekele pääsi kuistin seinää koristamaan.

Oveen jää vielä tila vehreämmälle koristeelle.

Nuo meidän karvakamut pääsivät kuvaan mukaan. Mä luulen, että ne (Bella ja Hani) ei iloitse yhtä paljon tuosta lumikerroksesta kuin minä.

 

Kategoria(t): Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.