Kesä purkkiin

Kukapa ei välillä haluaisi haaveissaan palata kesään tai matkustaa jo ensikesään.
Miettiä seuraavia kevään projekteja tai muuten vain muistella valoisaa, kesän yötöntä yötä.

Oman kesäni purkitin jo ennen ensilumia.

Eihän se talvi tännekään vielä asettunut.  Ja tilalla on nyt musta, märkä maa ja ne tammen varisseet lehdetkin on vielä nurmikolla. Nyt en vain anna niiden häiritä itseäni. Siellähän suojelee nurmea hallaöiltä.

Mitä isompi lasipurkki sitä näyttävämpi lopputulos olisi ollut. Melko pienillä purkeilla nyt mentiin. Yksi isompi lasipurkki oli onneksi säästynyt kaapin perukoille. Eikä nuo pikku-purkitkaan oikeastaan hassummalta näytä.

Sisään tein tieopasteet, että haaveilla olisi sitten oikea suunta 😉

Lasipurkin pohjalla on suodatinhiekkaa ja kiviä. Niiden päälle asettelin sammalta ja varpuja. Pikkukävyt on lehtikuusimetsästä, sopivan pieniä tällaisiin mini maailmoihin. Akryylivärillä maalasin kyltit ja kävyt. Noihin lasipurkkien kansiin oli jäänyt sopivasti vielä valkoista kalkkimaalia. Peittokyky on kyllä erittäin hyvä edelleenkin tuolla maalilla.

Ilmatiiviit kannet pitävät sisällä olevat kasvit pitkään kosteana. Näidenkin kohdalla pätee sama kultainen sääntö, kuin viherkasveilla yleensä: -”ei saa kastella liikaa”. Oikeastaan aika pienellä vesimäärällä nämä pysyvät hengissä.  ”Yli” kastellen sammalet alkavat varmasti maatumaan. Tuskin kukaan haluaa olkkariin kompostia lasipurkkiin. No mä en ainakaan 🙂

Purkkeihinhan olisi voinut istuttaa myös mehikasveja. Oikeastaan mitä vain. Mielikuvitus toimii taas vain rajoittavana osana.

Yläkerran aulaan lisäsin myös pienet vihersomisteet.

Näihin en laittanut  hiekkaa pohjalle laisinkaan.

Sisältö näillä kynttilänjaloilla on vaihtuva, mutta nyt ne on täynnä läpi elämän johdattavia ”punaisia lankoja” 😉

 

Kategoria(t): Askartelu, Istutukset, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.