Olohuoneen taulukollaasi ja pari mattoa lisää

Meidän olohuone on ollut pitkään ilman tauluja. Remonttiväsy ehkä osittain viivästytti viemään sisustusta päätökseen.

Pitkään olen kuitenkin tiennyt, että tauluissa hyödynnettäisiin tuota puolison harrastusta. Vaikeammaksi valinnaksi kuitenkin osoittautui kuvien valitseminen. Tuo keskimmäinen iso mäntykuva on kuitenkin mielestäni näiden kuvien helmi, jonka ympärillä voi sitten vaihtuvaa kuvitusta pitää yllä. Ifolor:illa teetetyille kuvajulisteille ei paljoa hintaa kertynyt. Edulliset kehykset löytyi Minimanista sekä Prismasta. 

Eikä se remontti vielä täysin valmis nytkään ole. Ei tunnu vain olevan paukkuja kellään viedä yläkerran vessaremonttia eteenpäin, vaikka aloitettu kyllä jo on. Tuo olisikin yksi asia toivottavasti, niiden toteutettujen töiden listalla ensivuonna.

Pari trikookudemattoakin valmistui tässä joulun kynnyksellä. Sinistä ja valkoista. Melkeinpä suomi 100-v. henkeen sopivaa.

Keittiöön päätyi sininen. Tämä on pehmeästä ja melko ohuesta kuteesta tehty matto. Siihen ei kompastella, mutta on niin kevyt ettei se pysy meidän kääpiöpinserin vauhdissa paikoillaan. Ehkä, joku liukueste voisi olla paikallaan tuon maton alle.

Tuo kuteesta virkkaaminen kuuluukin tämän vuoden opittuihin uusiin juttuihin. Toivottavasti taas ensivuonnakin, jotain uutta oppii käsillään tekemään.

Valkoinen matto jo aran värinkin vuoksi piti sijoittaa olohuoneen yhteydessä olevaan tilaan. Tuossa huoneessa sijaitsee alakerran vanhat aarteet. Siitä päästäänkin aasin siltaa hankintaan, jonka tein tällä viikolla. Näitä vanhoja kalusteita tulee ensivuonna myös olohuoneeseen sillä löysin tuvankaapin Kurikasta. Sen työstämiseen menee varmasti koko talvi. Sen verran kookas on ja pohjia myöden uudistettava. Tällä hetkellä kaikki ovet ei mene edes kiinni, joten sillekin ongelmalle täytyy tehdä jotain. Työläs muutos, mutta olen silti innoissani. Ja kun itselle tekee, niin takarajaa valmistumiselle ei tarvitse määrittää. Joka on myös plussaa. On myös taas jotain uutta postattavaa ensivuodelle ☺

Siinä tuvankaapissa on samakaltaiset ovet, kuin tuossa mun viimeisimmässä työssäni (peilisenkki). Samaa kalustetyyliä noudattaen teen tälle vanhukselle sopivan kalusteparin.

Mä tiedän ettei meillä ole tilaa, mutta olenkin luopumassa olkkarin Ikea kalusteista. Ainoat tätä päivää oleva kalustus tuleekin olemaan olkkarissa tuo meidän ihana punainen  sohvaryhmä.
Lapset vähän ihmettelee miksi pitää kaikki olla vanhaa. Lapset kasvaa ja omaa huonetta sekä tulevaa asuntoaan saavat kalustaa sitten mieleisekseen. Mä luulen, että ne ymmärtää mun ”vanhoihin villiintymisen” viimeistään sitten, kun ovat päässeet tähän ikään.

Meillä joulu on kerätty jo muulta osin pois.

Joulukuusta jaksaa vielä hetken katsella.

Kulunut vuosi kohteli mua hellin käsin. Varjeli onnettomuuksilta sekä menetyksiltä. Näin joulun alla uutisotsikoissa olleet tragediat havahduttaa mielen käymään omaa elämää läpi. Miten hyvin sitä asiat onkaan. Miten pienistä vastoinkäymisistä voi oma maailma romahtaa tai tuntua raskaalta, vaikka todellisuudessa sitä ei oikeasti ole mitään niin raskasta koskaan joutunut käsittelemään tai kokemaan.
Uusi motto uudelle vuodelle voisi olla sama kuin kuvakollaasiimme kehystetyssä Anna-Mari Westin kortissa.

Mun kuluneen vuoden isoimpiin saavutuksiin kuuluu ehdottomasti työpaikan vaihto. Miten iso kynnys on loikata lähes 9 vuoden jälkeen erilaiseen, uuteen työympäristöön. Ja miten hämmentävää oli siinä samalla huomata uuden työpaikan sopivan itselleen niin totaalisen hyvin, että tietää olevansa perillä. Tätä mun kuuluu tehdä! Ensimmäistä kertaa lähes 20-vuoden työkokemuksen aikana voin varmuudella näin todeta. Hämmentävää ja samalla helpottavaakin.

Samalla elämässäni on nyt ystäviä tuolta työpaikasta, josta oli ehkä senkin vuoksi niin haikeaa lähteä. Ihana kuitenkin huomata, että yhteys pysyy vaikka ei töitä enää yhdessä päästäkään tekemään.

Viime kesä toi meille myös uusia kotieläimiä. Kotikanalan ylläpitoa on harjoitettu nyt puolivuotta ja omavaraisia ollaan nyt munien osalta. Jänniä otuksia ovat. Niiden hoito vaatii toki oman aikansa ja viitseliäisyytensä, mutta ilo ja hyöty niiden olemassaolosta on isompi. Onneksi hankinta tehtiin.

Kesä toi mukanaan uuden urheiluharrastuksen, jota on kiva puolison kanssa tehdä yhdessä. Pyöräily. Sellaisista kilometrimääristä mitä ehdittiin ajelemaan sadesäiden tauottua en olisi voinut aiemmin edes haaveilla. Kun on kunnon harrastevälineet niin tekeminen on ihan erilaista ja mielekästä. Ensi kesää jo kovasti odotellessa ❤

Taidettiimpa tänä vuonna vasta huomata miten mukavaa on yhdessä käydä myös konserteissa ❤

Vuosi on mennyt nopeaan. Yhdessä perheen kanssa se taas koettiin ja saatiin erinäisiä asioita aikaiseksi. Hermo samalla piti kaiken teiniangstin ja murkutuksen keskellä.

 

Tulkoon uusi vuosi ja uudet haasteet. Olen siihen taas vähän valmiimpi ☺

 

 

 

 

 

Kategoria(t): Antiikkia, Käsityöt, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.