Haju pois antiikista

Ihana vanha huonekalu, mutta voi tuota hajua!!!

Sitä ei halua kotinsa tuoksuvan samalle kuin antiikkikauppa tai metsämökki, jonne home on asettunut asumaan.

Kuitenkin sitä haluaisi noita aarteita ehostaa tälle vuosituhannelle ja kalustaa niillä samalla (hajuttomasti) kotiaan.

Nenäni on tullut erityisen herkäksi noille ”ei toivutuille hajuille.” Tähän tilanteeseen johdatti tietysti oma altistuminen.  Altistaja oli samalla meidän kodin viimeisimmän talorempan aiheuttaja.

Tiedä sitten onko tulevaisuudessa herkkänenäisyydestä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Päivittäin, niin töissä kuin kaupoissa asioidessa tulee vastaan tilanteita, jolloin ääneen tekisi mieli huudahtaa: täällä on kosteusvaurio tai hei ohittamani henkilö, kodissanne on suurella todennäköisyyllä HOMETTA!

 

Siinä remontin yhteydessä hyväksi todettiin otsonaattori, joka puhdisti meidän kodin sääsyneen irtaimiston. Samalla nuo aiemmin hankkimani vanhat aarteet tulivat hajuttomiksi. Myös tuo ompelukone pöytineen, jonka tuulahdus toi aiemmin mieleen sen homeisen pienen mummonmökin.

Niin toimivaksi laite todettiin, että se hankittiin. Yksin sijoitus olisi ollut kallis ja ehkä liian vähäisellä käytölläkin. Sen vuoksi päädyttiin hankkimaan perhetutun kanssa otsonointilaite puoliksi.

Tykkään kovasti uudistaa noita vanhoja persoonallisia kalusteita. Nyt kalusteet voi valmistuttua kantaa kotiin, ilman pelkoa siitä, tuoksuuko koti huomenna antiikkiputiikille vai ei.

Ei tuoksu ☺

Tuo otsonointikaasu tappaa samalla käsittelyllä kaiken elollisen. Eli mahdollinen tupajumikin katoaa samalla.

 

Nuo käyttöohjeet tulee lukea tarkkaan ennen laitteen käyttöä. Aina kun kaasujen kanssa ollaan tekemisissä niin turvallisuus ennen kaikkea.

Laitteen käyttö vaatii ilmatiiviin tai suljetun tilan. Sellaisen, jossa ei käsittelyn aikana ole ihmisiä, eläimiä tai mitään muutakaan elollista. Meillä tuota käytetään lämpimässä autotallissa. Valitset halutun ohjelman sen pituuden mukaan.  Käynnistät laitteen ja poistut paikalta.

Käsittelyn jälkeen on huolehdittava niin otsonoidun kalusteen, kun otsonointitilan kunnollisesta tuuletuksesta. Jälkikaasut voivat aikaan saada pitkään pysyvän päänsäryn.

Laite poistaa hajut erittäin hyvin kovilta kalustepinnoilta. Tekstiileihin tehoaa huonommin. Toki autosta poistaa tupakan tai koiran hajun, mutta käsittelyn joutuu todennäköisesti uusimaan jossain vaiheessa.

Paremmat ohjeet ja laiteselvitys löytyy tämän linkin alta.

 

Vinkkasipa eräs rouva tässä hiljattain myös, että turhaan sitä kallista otsonointikonetta hankkii, kun edullinen ruokasooda ajaa saman asian. Monikäyttöinen sekin ja varmasti toimii hajun poistajana jossain määrin. Kuitenkaan en usko soodan hajunpoistavaan voimaan siinä määrin, että uskoisin sen se tehoavan mihinkään antiikkiseen huonekaluun.

Niistä homeista sekä mahdollisista  puuosiin muuttaneita öttiäisistä, kun samalla haluaa eroon, niin sooda ei siihen ikävä kyllä enää riitä.

 

 

 

 

Kategoria(t): Luokittelematon. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.