Tuunaten ”omaa” kalustesarjaa

Puoliksi valmis.

Hankin Torilta loppuvuodesta vanhan tuvankaapin, jonka tuunailin ”samaan kalustesarjaan” kuuluvaksi piironkini kanssa.

Kaappi näytti myyntikuvassa tältä.

Nopeasti silmäiltynä kuvassa kaappi on kaunis sellaisenaan. Kuitenkin lähempi tarkastelu osoitti silmiin pistäviä puutteita.

Ovet eivät menneet kiinni. Kaksivärisyys häiritsi sekä tuon vaalean maalipinnan viimeistely. Pensselinvedot ei minusta kuulu näkyä valmiissa kalusteessa.

Olisin toki jokatapauksessa maalannut tämän piironkini kaltaiseksi, olisi maalipinta sitten ollut tasaisempi tai ei. Sillä ei siis lopulta olisi ollut mitään väliä.

No joo ja musta tästäkin piti tulla. Tuota väriä yritin olla lisäämättä sisustukseen ja vaihtaa valkoseen, mutta se ei käykään niin helposti. Minusta ne ei vaan voi näyttää valkoisina niin hyvälle kuin mustana. Ehkä mussa on piilossa myös pimeämpi goottipuoli ?

Kuvittelin saavani tuon maalikerroksen tästäkin kaapista kuumailmapuhaltimella ja lastalla irti. Ei lähtenyt. Maali lämmetessään vain venyi purkan tapaan. Olisin voinut kokeilla myös maalinpoistoainetta, mutta päädyin hiontaprosessiin. Hiomakoneella läpi kävin jokaisen irroitetun osan. Ensin karheammalla hioin lähes koko maalipinnan pois. Sitten tasoitushionta hienommalla hiekkapaperilla.

Tässä vaiheessa kaappi otsonoitiin. Vanha haju katosi ja ne mahdolliset vanhan kalusteen tupajumit.

Valkoisen pohjamaalin sävytin mustalla kalustemaalilla harmaaksi.

Välihionnan jälkeen viimeistelin sillä mattamustalla, Helmi kalustemaalilla.

Vanha ajan patina saa minusta näkyä kalusteessa. Niimpä tätäkään en lähtenyt kitillä tasoittelemaan. Vanhat käyttöjäljet tuovat mielestäni kalusteelle särmää. Tähänkin, sitä jäi ❤

Tässä tuvankaapissa oli tälläkertaa lähes kaikki osat vetimiä myöden paikoillaan.

Toisen laatikon alta löytyy jopa leikkuulauta.

Vaikka puuvetimet olivat alkuperäiset halusin ne vaihtaa noihin messinkisiin.

Eihän kaappi muuten näyttäisi olevan samaa sarjaa peilipiirongin kanssa.

Väliaikaisesti kaappi saa kuivahtaa nyt tuossa olkkarin nurkassa. Kunhan yläosa valmistuu niin tämän kaapin paikkakin sitten vaihtuu. Toki se jää olkkariin, mutta vie sitten viimeisenkin Ikeakalusteen paikan. Valmiilla kaapilla tulee olemaan korkeutta 199cm.

Nyt ovet menee kiinni ja laatikot luistaa auki (vanhan kalusteen tapaan). Hioin kynttilää laatikon pohjaosiin luiston parantamiseksi. Yllättävää kyllä se toimii!

Tuo niksi oli mulle kuulemma vinkattu jo ajat sitten ja useampaan kertaan, kun ihmettelin miksi tästä ei ole valaistu mua aiemmin. Joko mulla on valikoiva kuulo tai liikaa ajateltavaa niin ettei uusille asioille ole enää sijaa.

Taitaakin olla tuleva talviloma enemmän kuin tarpeen tähän hetkeen.

Hyvää viikonloppua!

 

Kategoria(t): Antiikkia, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.