Kukkaruukuille somisteet sekä matto tytön huoneeseen

Jo ennestään kukkalaudalla olleilla kasveilla oli samanlaiset alta-kasteluruukut.  Ne vain oli ajan myötä muuttaneet väritystään valkoisesta kellertävään. Etenkin mullasta tulleita värjäytymiä on molemmissa. Ja muuten, on sitä edelleen. Värivirheet ja likajäljet on nyt vain piilotettu tällaisten trikookude-pussukoiden sisään.

Nämä virkatut korit valmistui yhden päivän aikana. Simppeliä kiinteää silmukkaa valkoisesta trikookuteesta, jota kului näihin koreihin n. 1 kilon verran.

Aikani kuluksi oikeastaan aloin koria virkkaamaan. Siinä työn edistyessä vain hoksasin, että voisin haluta noille kukille yhtenäisen ilmeen ja tekisinkin vain koreista yksinkertaisemman. Kukkaruukku sanelisi kokoluokan. Tykkäsin ensimmäisestä luomuksesta niin tein toisenkin. Ohjeen löysin taas Lankavan sivuilta.

Näin yhtenäinen ilme saatiin tällekin laudalle.

Aina jotain näpertelyä on kiva harrastaa. Mutta mulla on selkeästi joku virkkausbuumi meneillään. Trikookudetta  on vain niin helppo käsitellä ja saa nopeasti valmista. Ehkä siksi, tuokin touhu vie mukanaan. Kun tuolla Lankavan käsityöohjeita-sivuilla vierailee, ei tuosta virkkausinnosta pääse ainakaan eroon. Päinvastoin 🙂 

Mustavalkoinen Marketta

Noita mattoja on tullut koukutettua jo muutamia viimesyksystä asti. Tytöllä kuitenkin oli toive, saada mustavalkoinen matto vielä huoneeseen.  No, tottahan toki se onnistuu. Kyllä äiti tekee. Olinkin jo ehtinyt vastaamaan ennen kuin hoksasin, kuinka työläs pääteltävä luomuksesta tulisikaan. Oikeastaan parin ensimmäisen mustan silmukan jälkeen se valkenikin melko nopeasti. Siinä vaiheessa yritin vielä ylipuhua tyttöä, kävisikö tälle kuitenkin pelkästään valkoinen tai musta matto? Arvatenkin, ei käynyt.

Päättely tuntui vievän enemmän aikaa, kuin koko maton virkkaaminen. Valmistui kuitenkin lopulta. Mutta oli kyllä epämieluisaa puuhaa tuo satojen trikookudepätkien päättely. Seuraavan kerran kun tulee aika pestä matto, niin todennäköisesti jännitetään tuolloin: pysyykö valkoinen valkoisena?

 

Kategoria(t): Käsityöt, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.