Kateliinoja ja kukkien keväthuoltoa

Mitä tehdä ohuella trikookuteella? 

Vaikka kateliinoja!

Noita mattoja on niin kiva tehdä, mutta ikävästi kudelaatu välillä vaihtelee. Ainakin noissa ostamissani kerissä.

Mitään tiettyä merkkiä en nimeä, sillä ainakin kolmessa eri valmistajan kuteessa olen törmännyt samaan ongelmaan. Päällisin puolin kaupassa kerät näyttävät samalta. Kuitenkin kerän huvetessa siinä virkkaustyön lomassa huomaatkin, että puolikerää onkin puolet ohuempaa, kuin työtä alottaessa. Tai jopa vieläkin ohuempaa!

Matto-ohjeita etsiessäni tuli netistä vastaan kateliinan ohje. Tallensin sen muistiin odottamaan kalastajalangan hankintaa. Nyt, kun osaan lukea maton virkkausohjeita,  niin miksi ei myös pöytäliinakin onnistuisi.

Viime vapailla välähti kuitenkin kokeilla kateliinaohjetta tuolla ohuella ylijäämäkuteella.

Aika kivat itseasiassa!

Toisen tein osittain Asteri-maton ohjeella. Pienempi liina on Lankavan metsätähti ohjeella tehty.

Tarkoitus on kyllä hankkia sitä oikeaa lankaakin ja tehdä vielä jossain vaiheessa ne kunnon kateliinatkin keittöön.

Nuo kateliinat valmistuivat niin nopsaan, että tuo homma voisikin olla sopivaa puuhastelua yövuorossa. Niinä harvinaisina ”hiljaisina” tunteina. Ensin on vain hankittava sitä värillistä kalastajalankaa.

Mä olen niin tyytyväinen, kun pesin kaikki ikkunat jo tammikuussa, jolloin saattoi olla yhtenä päivänä se sopiva hetki tarttua luutuun ja ikkunalastaan. Tarpeeksi lämmintä, ettei pesuvesi jäätynyt ikkunaruutuun kiinni… Nyt sopii kevätauringonkin kurkotella ikkunoista sisään!

Kevät on myös kukkien huoltoaikaa

Omat viherkasvini alkoivat näyttää jo aika kituvilta yksilöiltä. Jatkuva takan lämmittäminen kuivattaa huoneilmaa. Viherkasvit kaipaisivat sitä sumuttelua päivittäin. Vaihtelevasti tuota kuitekin muistin tehdä.

Mullan, joka näytti jo melko ravintoköyhältä ja sopivamman ruukun vaihto oli nyt ajankohtaista. Ilman tuota  puuhastelua ei yksikään kukistani olisi kesään mennessä enää hengissä.

Myönnettäköön, että kaikki ei  nytkään selviytyneet.

Substral ravinnetta kasteluveteen nyt vain enää lisäillen.

Toivonkin kukkieni innostuvan taas uuteen kukoistukseen.

?

 

Kategoria(t): Käsityöt, Sisustaminen, Tee se itse, Viherkasvit Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.