Arjen pientä luksusta

Pari kertaa kuukaudessa meillä tehdään kodin perusteellinen siivous. Väliajalla imuroidaan ja ylläpidetään vaan järjestystä. Niin ja sitten pitäisi pestä myös silloin tällöin tämä kylpyhuone-/wc tilakin.

Eilen hoidin kaiken muun, niin tänään oli vuorossa tuon tilan pesupäivä. Mielelläni siirtäisin tätä hommaa aina seuraavaan päivään, kunnes lopulta on pakko tarttua siihen pesurättiin ja harjaan.
On asioita joita tykkää tehdä ja asioita, joita on pakko tehdä. Varsinkin, kun kukaan muu ei niitä hoida.

Taas saa olla tyytyväinen lopputulokseen. Miksi tämä homma vain on aina niin vaikea aloittaa?!

Muistan ajan lapsuudesta, jolloin meillä usein tuuletettiin ja vanhemmat tekivät joka viikko suursiivouksen. Muistan joka kerta kyseenalaistaneeni sitä, miksi on pakko koko ajan siivota?! Andyn tuoksuinen raikas koti oli kyllä kiva, mutta onko vapaa-ajan pakko kulua tuota hommaa tehdessä?

Oman perheen myötä moni lapsuuden ihmetys onkin itselleni kirkastunut ja huomaan toistavani vanhempieni tapaa toimia tässä hetkessä.

Puhdas koti on kunnia asia.

Koska sitä siivousurakkaa sitten tekisi jos ei vapaalla?
Aamuvuoron jälkeen ei jaksa ja iltavuoroon mentäessä, aamun tunnit ei riitä siivoukseen. Kyllä tämä onkin usein sitä vapaapäivän urakkaa, johon kuitenkaan kaikki vapaat eivät onneksi kulu.

Meidän kylpyhuonetta en olekaan esitellyt aiemmin. Laajennusosa vanhaan 50-luvun 1 ½ kerroksiseen taloon tehtiin v. 2011-2012 välisenä aikana.
Tuolloisen remonttipainajaisen paras osuus onkin tässä osassa taloa.

Tuota ennen meillä oli vain pieni wc/suihku tila, josta käynti oli lähes yhtä pieneen saunaan. Ja sen saunan lattia jäätyi aina talvipakkasella.

Tuo olikin syy, joka vauhditti lapsiperheen tilaamaan laajennus ja perusparannusurakkaa ulkopuoliselta tekijältä. Remontti saatiin, ei niinkään ammattilaisilta ja tuosta alkoikin talon rakenteellisten ongelmien kasautuminen. Vaikka aikaa on kulunut niin tuosta tunteesta ei pääse eroon.

Ehkä joskus vielä avaudun aiheesta enemmän oman selkeyttävän artikkelin muodossa. Mutta nyt fiilistelen tätä meidän puhdasta ”Spa:ta”.

Illalla kädet hoidetaan Spa tyyliin saunan lämmössä.

Arjen pientä luksusta!

Puolison uusi treenipyyhe. Jokipiin pellavan tuotantoa. Kotimaista ja aivan ihanaa materiaalia. Kuminauhalenkki on ommeltu pyyhkeeseen niin, että se on helppo pyöräyttää kerälle ja napata treeneihin mukaan. Pellavatekstiilit hyvin hoidettuina ovat myös kestävää materiaalia. Se, että ne on valmistettu luonnon hienoimmista tekstiiliraaka-aineista niin ne ovat myös luonnollisen kauniita pitää esillä.

Laudeliinoina meillä on Jokipiin pyyhkeet, jotka ovat nimikoitu isälle ja äidille.

Porealtaasta haaveiltiin, kun haluttiin laajennusvaiheessa kotiin hieman luksusta luoda. Allas jäi lopulta hankkimatta, kun järki ja käytännöllisyys astuivat onneksi esiin.

Suihkukaapissa on kyllä pieni allastilakin, mutta jo ainoastaan sen jatkuva täyttäminen viiden hengen taloudessa, lisää melkoisesti käyttövesikuluja. Aluksi allasta käytettiinkin, mutta ei enää aikoihin. Toisaalta kenelläkään ei ole enää aikaa makoilla tuolla. Hierovat suuttimet ja kaksi erilaista suihkua (kattosuihku sekä perinteinen) löytyy kaapista. Sieltä löytyy myös tuuletin, led-valaistus sekä radio.
Siivouskin sujuu musiikkia kuunnellen kevyemmin 😉

Nyt osa perheestä käyttää suihkukaappia, kun osa tykkää käydä tavallisessa suihkussa. Tavallinen suihku  sijaitsee tuon kaapin ja ikkunaseinän välissä.

Suihkukaappi sekä tavallinen suihku sijoitettiin samaan tasoon. Sillä aikanaan, kun suihkukaapista pitää luopua, niin tilassa on sitten kaksi vierekkäistä suihkua. Niin kiva, kun suihkukaappi onkin, niin sen lasipinnat ovat kyllä painajaista pitää puhtaana.

Suihkutilasta on käynti tällähetkellä talon ainoaan vessaan. Se toinen on edelleenkin vasta purettuna.
Totuushan on, että yksi vessa on liian vähän tämän kokoisessa taloudessa. No mulla on vähemmän pestävää, jos asiasta pitää löytää se positiivinen puoli 🙂

Sen verran iso tila, että pyykkihuolto mahtuu samaan.
Kaikki tarpeellinen eikä mitään muuta.

Tuo pyykkikoneen vieressä oleva kaapisto on koottu keittiöstä poistetusta kaappiosuudesta. Ovet vain maalattiin valkoiseksi. Puulaatikko, joka aiemmin säilöi hellapuut ja poltettavan pahvijätteen, kerääkin nykyisin pestävät pyykit sisäänsä. Yläkaapista löytyy kaikki tarpeelliset pyykinpesu- sekä kodin siivousaineet.

Esillä olevat paperirullat muistuttavat ajoissa, milloin kaupasta pitää tuoda täydennystä.
Sen verran lisää säilytystilaa pitäisi kehitellä vessaan, ettei pyykkikoneen päällä tarvitsisi pitää hiusharjoja yms. tykötarpeita säilövää koria. Yksi siihen auttava ratkaisukin on jo olemassa. Katsotaan koska ehtii toteuttamaan. Ellen sitten löydä halvalla jostain valmista sellaista.

Kylpyhuoneesta tuli selkeämpi ja samalla silmälle siistimpi, kun uudistin perheen kylpypyyhkeet. Uskomattoman paljon noinkin pieni asia vaikutti, kun vain poisti eriparipyyhkeet telineestä.
Yhtenäinen värimaailma rauhoittaa.
Nämä pyyhkeet ovat Jotexin valikoimasta.

Pari uutta pellavaista käsipyyhettäkin löytyy.

 

Näille seinäkoukku löytyykin lavuaarin luota.

Pyyhkeisiin on hauskasti nimikoitu niiden käyttötarkoitus, joka tuskin jää keneltäkään epäselväksi 🙂

 

Kategoria(t): Sisustaminen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.