Pakkasta pidellessä

2016-01-06 19.28.01

Tollasta tänään päivällä ja ei kun kiristyy vaan.

Tänään on ollu oikein vastoinkäymisten päivä. Ukkoparka on vapaapäivänsä kuluttanu noita meidän autovanhuksia korjaten. Kehu vanhenneensa päivän aikana 15 -vuotta. Kertoo jotain stressin määrästä. Osu aika sopivaan saumaan mun lomani. Nimittäin mun auto onkin nyt ainut jolla se huomenna töihin pääsee. Toki siitäkin on eberi rikki. Toimii kunhan pitää välillä tyhjäkäynnillä jos ei talliin sitä saa.

No joo päättipä tänään pakettiautoaan lämmitellä… virtalukko tietysti hajosi kerrasta. Webasto ei herää. Kosla saa siis jäätyä rauhassa näissä pakkasissa kunhan saadaan uus virtalukko avaimineen.

Näiden kahden romuauton lisäksi pihasta löytyy parhaat päivänsä nähnyt museoikäinen traktori jota piti toholla lämmitellä sulaksi ennen kuin suostui käynnistymään. Lupaavaa… puskee pakoputkesta kuulemma öljyä. Hoh hoijaa! No se toho (hallilämmitinkin) päätti hajota tuon lämmitysurakan päätteeksi. Millähän talli huomenna lämmitellään?

Noiden lisäksi mun oli vielä todettava et pakkanen oli tehny temput meidän vesiletkullekkin. No joo: ”Et ukkokulta viittis tulla vielä kattoon, kun pyykkikone ei saa vettä”! Voiko vaan yks vesijohdoista jäätyä talon sisällä? Ei tajua. No onneks muista hanoista vielä vettä tulee. Lvi korjaajaa odotellessa saa pyykkivuori nyt kans kasvaa.

2016-01-06 19.25.23 (1)

Tuosta en luovu koskaan. Puuhella on palvellut lämmitystehokkuudellaan keittiössä näinä pakkaspäivinä ❤

Yritin mäkin saada jotain tänään aikaiseksi kotitöiden lisäksi. Vanha ikkuna on taas työn alla. Voi kuinka kätevästi maali irtoskaan kuumailmapuhaltimen ja metallilastan avulla!

Sitten lyhensin tytön hiukset. Yritin kyllä saada houkuteltua parturiin, mutta ei. No hei, säästettiin.

En mä kauheen tehokas kyllä ollu tänään…

2016-01-06 19.26.49

Loppuilta meni anopilta saatujen sisustuslehtien selailuun ja herkutteluun.

Eilen oli leivontapäivä niin niitä tuotoksia sitten tuhottiin mm tätä tuulomantorttua. Voisin laittaa ohjeen loppuun jos gluteeniton kiinnostaa 🙂

2016-01-05 22.04.22

Tuuloman torttu

3 kananmunaa

3dl hienoasokeria

2dl  eila maitojuomaa

4,5dl Semper mix jauhoseosta

1dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

150g laktoositonta margariinia (sulatettuna)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita maidon kanssa vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25min. Valmista kuorrute tortun paistuessa.

Kuorrute:

250g tomusokeria

4rkl kahvia

4rkl sulatettua margariinia

2-3rkl kaakaota O’boy tai leivontakaakaota  (taas makuasia)

Valmista kuorrute pikkukattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen hyvin levittyväksi.

Kun torttu on valmis kumoa se sokeroidulle leivinpaperille ja levitä kuorrute heti kuumalle torttupohjalle. Koristele pinta vaikka strösselillä.

Anna tortun jähmettyä/jähtyä ennen annospaloihin leikkaamista.

Herkuttele! 🙂 ❤

Kategoria(t): Gluteeniton leivonta, Luokittelematon, Tee se itse. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 Responses to Pakkasta pidellessä

 1. Nimetön sanoo:

  Aika jännä että vain yksi vesijohto on jäätynyt ja talon sisällä. Meillä autoon pitäisi lisälämmitin hankkia. Ei lämmitys oikeen kunnolla pelaa.

  • Tiina sanoo:

   Niimpä. Rakennustarkastaja arvioi, että tuo kyseinen vesijohto on kiinnitetty rakennusvaiheessa runkopalkkiin ilman kylmäkatkaisua. Pakkanen kun nousee rakenteita pitkin, niin pääsee kosketuksiin putken kanssa. Kyseessä olikin pyykkikoneeseen johdetun vedentulo.Tuo ongelma ollaan saatu hoidettua kuluneet vuodet sillä, että lisättiin kyseiseen putkeen jakohana ja hanasta letku lattiakaivoon. Kovilla pakkasilla hanaa pidetään hieman auki. Lorottelee vähiinsä niin ettei pääse jäätymään. Mitä noihin autonlämmitiimiin tulee niin vuorostaan nyt pakettiauton eberi on rikki. Olipas hauska palata muistoissa taaksepäin ja näin jälkikäteen vähemmän enää harmittaa tuo vastoinkäymisten pakkaspäivä. Kiitos Tuula kommentistasi, toivottavasti autosi lämmitys saadaan pian kuntoon. Hyvää joulua! 😊🎄

 2. BH sanoo:

  Siis minulla oli ihan samanlainen tuo alkuvuosi, tuntui että mikään ei mene aamuisin putkeen auton webastosta lähtien. Mutta nyt pääsee onneksi rauhoittumaan ja ei ole kiire mihinkään. Mukavaa vaihtelua tämä kotona olo.

  • Tiina sanoo:

   Jokainen vuosi tuo tullessaan uudet haasteet ja epäonnistumiset. Onneksi epäonni kuitenkin vaihtuu välillä onnistumisiinkin 😊
   Kuka olisi uskonut mitä haasteita vuosi 2020 tuo meille kaikille mukanaan? Toivottavasti tästäkin selvitään parhain päin. Pysytään turvassa ja nautitaan kotoilusta. Kiitos kommentistasi ja kevätauringon paistetta päiviisi 😊👋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.