Köynnösportti nuotiopaikalle

Nyt meidänkin puutarhasta löytyy köynnösportti.

Kierrätettiin vanhat lapetikkaat tähän. Lapetikkailla siirrettiin aikoinaan uutta kattopelliä tallin katolle.

Useamman vuoden ne onkin lojuneet puupinossa harmaantumassa.

Isännällä on taito saada ruostuneet naulat irti puista (niitä puita rikkomatta) ja niin saatiin materiaali hyötykäyttöön. Mä kyllä yritin, mutta en onnistunut. Mun tehtäväksi jäi mittaus, sahailu ja  portin kokoaminen.

Isäntä oli tuossa vaiheessa neuvoja antava osapuoli. Kyllä se sitten maahan kiinnittämisessä vielä auttoi, kun piti löytyä voimaa noiden metallikenkien maahan upottamiseen.

Jännä juttu, että niitä isoja kiviä ja kalliota tuntuu maa olevan täynnä. Varsinkin aina ne kohdat mihin pitäisi jotain saada asennettua tai kaivettua.

Portti kestää tietenkin näin asennettuna pidempään, kun sen jalat ei heti ala maatumaan. Niin kävisi jos ne sellaisenaan maahan upottaisi.

Terassiöljyllä käsittelin puuosat säänkestäväksi. On nyt samaa sävyä sitten talon ja terassinkin kanssa. Jos tarve vaatii voi porttiin lisätä myöhemmin metalliverkkoa, vaikka noihin sivuosiin.

Loppukesästä tuohon porttiin on myös kiva lisäillä lyhty tai valosarjaa, kun taas saapuu pimenevät illat.

Oman perennan siirrolla vältyttiin Multarormessa käynniltä. Aika näyttää miten köynnös kiipeää tuota tukeaan pitkin ja tarvitseeko se sitä verkkoa portin valtaamiseen.

Tänä kesänä joitain muitakin perennoja on ollut pakko siirtää tilanpuutteen tai liian paahteisen paikan vuoksi. Mitään sen isompaa perennapenkkimuutosta en kuitenkaan ole tehnyt. Jatkossakin laajennan vaan noita olemassaolevia.

Puutarhaportti johdattaa meidän nuotiopaikalle.

Tänä kesänä ensimmäistä kertaa kuvauspäivänä nuotiossa paloi valkea.

Kuivan kesän vuoksi vain kaasugrilli on ollut käytössä.

Tuo kuva vääristää niin, että nuotio näyttäisi olevan kuusiaidan alla. Matkaa noiden välillä kuitenkin on tarpeeksi turvalliseen nuotion pitoon. Sitä poltetaan muutenkin vain tyynellä säällä.

Ja vielä on kesää jäljellä vaikka loma loppuukin.

Tuonne nuotiopaikalle aseteltiin puupölleistä jakkarat. Kiitos niistä Markulle!

Nyt en enää muista ovatko haapaa vai leppää, mutta pihkaa niistä ei kuitenkaan saada vaatteille. Anopin Ikean tuliaisia ovat nuo harmaat istuinpehmusteet. Ja juuri sopivat näille jakkaroille.

Kategoria(t): Istutukset, Puutarha, Rakentelu, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.