Laturit järjestykseen

Tiedättekö sen fiiliksen, kun keittiössä on laskutilaa vähän ja se vähänkin on epämääräisten tavaroiden peitossa?

Avaimet, laturit, postit yms. ne vain on helppo heittää siihen samaan paikkaan, josta niitä ei tarvitse huomenna etsiä.  Mutta kun keittiö on kyllä pieni, niin tuo sotkuinen pöytätaso saa mut aina välillä kiehumispisteeseen.
Ei sillä, että olisin järjestyksestä liian tarkka, mielestäni vain tietyt tavarat ei kuulu keittiöön. Tai jos ne on siellä pakko pitää, niin voisiko ne olla jotenkin siistimmin tai kokonaan piilossa?

Pitkän kirppistauon jälkeen suuntasin Seinäjoen Ullakolle. Mun ei oikeastaan tarvinnut kiertää sitä edes kokonaan, kun silmiini osui kapistus jonka voisin tuunata.
Muuta en oikeastaan tarvinnutkaan. Jos mä jotain kirppikseltä etsin, niin se on juurikin tämän kaltaista. Puuta, joka on maalattavassa ja käyttöesine jota on myös kiva katsella.

Tuo pöytälokerikko saattaa olla alun perin jonkun koulutyö. Siististi kuitenkin tehty. Kouluarvosana olisi minulta se kiitettävä 9. Miinustava tekijä ainoastaan lakkavalumat.

Nyt hiukan tuunattuna, pitää sama lokerikko meidän keittiössä, nuo kaaosta luovat nippelit ja pöydällä lojuvat tavarat järjestyksessä.

Tältä se näytti ensin.

Oikeastaan aika hyvän kokoinen. Useampi laturi mahtuu noihin lokeroihin ja jää vielä tilaa niille postin kuljettamille kirjeillekin. Laatikkoon mahtuu takuulla myös talon kaikki avaimet.

Tämäkään ei tarvinnut kuin kevyen pintahionnan. Tasaisen maalipinnan sai aikaan spray maali. Ensin kerros harmaalla pohjamaalilla, joka peitti tummuneen puun sävyn. Sitten pintaan maalarin valkoista.

Uusi vedin on Minimanin valikoimasta ja tarrakirjaimet olen joskus ostanut Clasulta.

Puisen laatikon liikkuvuutta paransin taas kynttilällä. Eli pohjan reunaosiin lisäämällä ohuen talikerroksen, saa laatikostot liikkumaan sulavammin. Toimii hyvin noissa käsin tehdyissä vanhoissa kalusteissakin, joissa ei ole nykyaikaisia laatikkokiskoja.

Pöytätelineen pohjaan laitoin vielä 4 kumista tassua (ovien väliin tarkoitettua iskun vaimentajaa). Ne pitää telineen hyvin paikoillaan, eikä se luista mukana kun laatikon aukaisee.

Kerrankin on teline kännyköille, joka oikeasti saattaa myös käytännössä toimia.

Mukavaa syksyistä viikkoa sinulle!

 

Kategoria(t): Kirppislöydöt, Shoppailu, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.