RAHI, made by me

Rahia ei meillä ole ollut vuosiin.

Nyt on. Sillä päätin sellaisen tehdä aivan itse.
Se meilläkin aikoinaan ollut rahi oli yksinkertaisesti toteutettu. Kevyesti pehmustettu, pyöreä styroksilieriö, jonka pinnalla oli muotoonommeltu nahkahuppu. Eli DIY rahikin olisi varmasti helppo toteuttaa.
Niinhän se olikin.

Tämän toteutusta kypsyttelin mielessäni pidemmän aikaa ja pääsipä tuo välillä unohtumaankin. Ehkä mun vapaa-aika on kulunut suuresti myös virkatessa. Toisinaan on pidempiä aikoja, jolloin ei sisustusta mieti laisinkaan.
Näin lomalla kuitenkin on enemmän aikaa ja varastossa muistin myös tuon kannellisen lieriön sijaitsevan. Samassa hoksasin, et nythän mulla on periaatteessa kaikki siihen rahiin tarvittavat materiaalitkin kasassa!
Sitten vain tuumasta toimeen.

Tuon kannellisen pyöreän astian, on puolisoni joskus töistä tuonut. Se on ollut alkujaan kai jarrulevysarjan myyntipakkaus.

Juuri sopivan kokoinen pikku jakkaraksi tai rahiksi kunhan sen ensin täyttää jollain.

Styroksilevyyn piirsin ensin pari ympyrää, käyttäen tuota muoviastiaa sabluunana. Terävällä puukolla leikkasin kiekot irti ja veistelin astiaan sopiviksi. Tuohon mahtui 2 normaalia styroksikiekkoa ja yksi finnfoam-levystä leikattu.

Se että rahiin saisin jonkinlaiset jalat kiinnitettyä, täytyi siihen leikata myös jotain puuosaa. Lastulevystä tein sitten tuon pohjakerroksen. Sitä pitikin sitten kauemmin kuviosahata, että sain sen pohjaan istumaan. Mitäs otin mitan päällyosasta pohjan sijaan 🙂

Noita jakkaran jalkoja ei ollut valmiina sopivaaa pituutta. Metallijalat, joita kyllä varastosta olisi löytynyt olisi muutenkin olleet ehkä, vähiten mihinkään sopivat. Tuohon vaaleaan neulottuun päälliseen sopisivat ehkä paremmin puiset jalat. Ne piti tehdä itse. Viimekesän kuivahtaneesta koivuklapista pätkin sirkkelillä  kolme saman kokoista tappia. Halusin veistää vielä koivupinnan näkyviin ja niistähän tuli lopulta tosi sopivan näköiset tähän jakkaraan. Mä alan ehkä edistyä tuon mittanauhan käytössä, sillä rahi ei oikeasti keiku mihinkään suuntaan!
Ettei jalat halkeaisi kiinnitettäessä, niin porasin niihin reiät ruuvikiinnitystä varten.

Jakkara oli nyt pintaa vaille valmis.
Varastosta löytyi sopivan vahvuisia vaahtomuovilevyjä. Se, että sain pehmusteen muotoon piti sitä muutamalla ompeleella parsia kokoon. Pattex-kontaktiliimalla kiinnitin paikoilleen. On parempi, että pehmusteet pysyvät käytössä paikoillaan. Eikä liimatuubin kyljessä turhaan muuten lue, että käytettävä hyvin tuulettuvassa tilassa.

Ja koska virkkaamisesta on tullut harrastus niin virkkasin Strömsö ontelotrikoolangasta siihen pehmeän hupun.

 


Nuo kuderullat anoppi oli sujauttanut kotimatkalla mun ostoskassiin (huomaamatta), kun  kesällä tehtiin  asuntovaunumatka lankakauppaan ❤

Tuohon asti riitti kaksi rullaa Novitan Strömsö ontelotrikoolankaa. Yhdessä kerässä on kudetta 150g.  Ihanan pehmeää kudetta, jonka sisällä on kevytvanu.

Pylväsvirkkauksella tulikin mukavan pehmeä päällinen rahiin. Erittäin miellyttävä materiaali virkata ja onneksi Prismasta löysin samaa sävyä tuohon loppuosaan. Tasainen kudemateriaali tekee rahista laadukkaamman näköisenkin.

Tähän päälliseen kului siis kolme kerää (yht.450g) Novitan Strömsö ontelotrikoolankaa. Päällisen toteutin ilman ohjetta. Sormituntuman mukaan, ensin pieni lankalenkki, johon lisäilin kiinteitä silmukoita. Kun aloituskierros oli valmis jatkoin pylvässilmukoilla. Pylväitä lisäilin välillä kahta pylvästä yhteen silmukkaan, jolloin silmämääräisesti pyöreä malli ja neulos eteni tasaisena.

Lopuksi hupun alareunaan tein ketjusilmukkalenkkejä (3 kjs kolmanteen silmukkaan) joista pujottelin virkkaamani narun.

Tuota narua kiristämällä päällinen istuu rahiin kuin sukka.

Huopatassut laitoin vielä jalkaosiin, ettei rahi käytössä naarmuta lattiaa.

Oi että mä olen niin tyytyväinen lopputulokseen!

 

Parasta tällaisten puuhastelujen jälkeen on se fiilis, kun on itse onnistunut tekemään (omasta mielestään) onnistuneesti jotain tosi  siistiä.

😊

 

Kategoria(t): Käsityöt, Rakentelu, Shoppailu, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.