Kranssi ulko-oveen

Pikku vinkki tulevan viikonlopun puuhasteluun

Tänään oli sopiva sää lähteä keräämään omasta metsästä materiaaleja kranssin tekoon. Muovipussi mukaan, sakset ja mielikuva valmiista lopputuloksesta.
Hyppysellinen myös luottoa siihen, että toteutuskin tulee onnistumaan.

Olisi ehkä pitänyt imuroida keittiö vasta tämän puuhastelun jälkeen, eikä ennen sitä niin kuin minä tein. On helpompaa olla jälkiviisas 😉

Muutama notkea puuvarsi taipuu sopivaksi kranssipohjaksi. Ei ole väliä onko puu pajua, pihlajaa vai koivua. Mikä tahansa taipuisa puunoksa käy. Itse katkoin viimekesän versoneet koivuntaimet. Niitä kun itää välillä sinnekin, minne ei välttämättä tarvitsisi. Sopivan suoraa, ohutta ja sitä taipuisuutta.
Ohutta metallilankaa käytin oksien kiinnittämiseen.  Samalla metallilangalla kokosin varvut ja havut pikku kimpuiksi ja pyöräytin kiinni kranssipohjaan.

Tämäkin on makuasia miten muhkean kranssin itselleen haluaa tehdä. Noista puolukanvarvuista saa nopeasti runsasta ja näyttävää. Varpukimppuja sidoin vähän toistensa lomitse.  Kahta kimppua, vuoroin sivulle ja sitten enemmän päälle jääviin. Kolmea kimppua käyttämällä olisi saanut varmaan nuo kiinnityskohdat jäämään täysin piiloon.

Askartelu etenee niin nopeaan, että melkein harmittaa sen loppuminen. Olisikin pitänyt varata materiaalit ainakin pariin kranssiin niitä kerätessä.
Mutta, näitähän voi tehdä lisää jonain toisenakin päivänä.

Valmiiseen kranssiin sidoin rusetille kahdenlaista hopeanauhaa.

Kaikkea ei aina tarvitse ostaa, kun sen voi itsekin valmistaa. Ja kun on taidoilleen hiukan armollinen niin kelpaa ei niin täydellinen lopputuloskin. Ehkä jo ensivuonna olen kranssin teossa taas vähän taitavampi.

Mukavia askarteluhetkiä toivottaen!
Tiina

Kategoria(t): Askartelu, Tee se itse Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.