Käpykukka ja kirppislöytö

Hajuton vaihtoehto hyasintille

Näitä käpykukkasia näkyy nyt askartelevan yksi jos toinen. Itsekin päätin kokeilla. Tällaista puuhaa voi tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa ja lopputulos on satavarmasti aika hurmaava.

  Hain meidän puuvarastosta pari kapoisaa klapia, jotka pinnalta vuolin. Rautalankaa kiepautin toiseen päähän (siihen, joka tulee jäämään astian sisään) ja vihreällä spraymaalilla suihkin niille väriksi vihreän pinnan. Saman sävytyksen tein kuusenkävyille, jotka mun hyasinttiversiossani ajavat sitä lehtien osaa.


 Nuo kuusenkävyt keräsin jo aikaisemmin. Kuivatus vei pari päivää, vaikka takan päällä niitä kuivasikin. Männynkäpyjä on hankalempi löytää näin talvella, kun ohut lumikerros peittää metsänpohjan. Isäntä löysi niitä kuitenkin mulle enemmän kuin tarpeeksi. 


Kävyt maalasin akryylimaalilla pensselöiden. Kerta käsittely riittää.

Astiaksi käy mikä vain purkki tai kukkaruukku. Tämän astian sisään laitoin erillisen keraamisen purkin, jonka täytin suodatinhiekalla. Sitä oli jäänyt varastoon viimekesältä (käytetään uima-altaan suodattimessa).
Rautalangat jätin keppeihin sekä käpyihin kiinni. Ainoastaan taittelin niitä kokoon ja upotin hiekkaan. Kukan osat pitävät paremmin näin ryhtinsä hiekassa. Eli pysyvät paikoillaan vaikka purkkia joutuisi siirtelemään.
 Maalatut kävyt asettelin kuumaliiman kanssa kiinni puukeppien päihin. Makuasia taas kuinka paljon näitä haluaa laittaa. Monet ovatkin liimanneet käpyjä aina juureen asti. Itse halusin vartta myös näkyviin.
Purkin ympärille vain kiepautin silkkinauhaa, mielestäni se ei muuta kaivannutkaan.


Tuo maalaus pitää tehdä päivää ennen kuin voi päästä kasauspuuhiin. 


Vielä yhden sinisen version teen yläkertaan, eikä meille muita joulukukkia sitten tulekaan.


Eilen sain lipaston päälle yhden uuden ihanuuden. Käytiin tekemässä kierros Piritan kirppikselle Seinäjoelle. Saattaa olla myös ainut kirpputori, joka on sunnuntaisin auki. Viime kirppistelystä olikin aikaa ja harvemmin enää mitään ostan. Yleensä hankinnat kirppikseltä on jotain tuunailtavaa.

Tätä en nähtyäni voinut enää ohittaa.

Nuutajärven tuontoa oleva lasinen kynttilänjalka. Maksoin siitä 12 euroa. Ei ole signeerattu ja pari pientä kolhuakin siitä löytyy.

Pienet jäljet ei kuitenkaan tuota kauneutta latista.  Näistä netin mukaan on pyyntihinta jopa 70-75 euroa. Toki virheettöminä ja ehkä signeerauksella.


Tämä kuitenkin melko varmasti tulee jäämään, niihin omiin kokoelmiin ja tavaroihin joista en koskaan luovu. 

Kategoria(t): Antiikkia, Kirppislöydöt, Shoppailu, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.