Puutarhapäivä

Loppukesän ulkotöitä on tehty kokonainen päivä. Aurinkokin jaksoi paistaa lähes koko ajan. Sainkin yllättävän paljon aikaan 😉

Uusi keräävä ruohonleikkuri tuli koekäytettyä ja heti tuli ikävä vanhaa ja kevyttä leikkuria!

Raskasta oli. Plussaa tietysti uudessa leikkurissa on tuo keräävä ominaisuus. Mutta jo valmiiksi vankka malli ja heinäkuorma lisäpainona toi käyttäjälle hien pintaan.

Meidän kananeidot olivat kyllä tohkeissaan tuosta nurmikonleikkuusta syntyneestä heinäsilpusta.

Munintataukoa kuukausi takana. Kanat ovat päättäneet taas vaihtaa sulat uusiin. Kanalaumasta Fenixillä on tuo prosessi meneillään. Aika surkuhupaisan näköinen tällä hetkellä. Yksi pitkä vanha pyrstösulka jäljellä. Noita isoja sulkia ollaankin kerätty säästöön myöhempiä askarteluja varten. Hienoja mm.unisieppariin.

Tässä kuussa onkin pitänyt ostaa kanamunat kaupasta, kun hormonivajeessa olevat kanat eivät tuota munia. Ihmeen usein ne kyllä sulkansa uusivat. Ainakin kolmesti vuodessa. Toki joka kerralla vain osa sulista vaihtuu.

Kuluneen kesän viljelyksissä näkyi kyllä se, etten ollut keväällä siihen juurikaan panostanut. Mansikoita sai maistiaisiksi. 5 kasvihuonekurkun taimea kasvaessaan on tuottanut vasta 4 kurkkua, joista 3 on ollu syötävää. Sipulit keräsin juuri ja todettava oli niistäkin, että ei paljoa istukassipulia suurempia olleet. Tunkioon vaan! Kanoille meni herneet kasvuvarsineen. Helleaikana saatoin ehkä unohtaa kastelun 🙄 Ainut joka onnistui ja kasvoi, oli kaupan salaattiruukku. Sekin oli jäänyt viimekesältä maahan, mutta niin vaan kasvoi komeaksi. Siis onko ne tosiaan monivuotisia? Taidankin satsata sellaisiin seuraavana keväänä.

Syreenit ovat saaneet pituutta lisää. Lähes jokaiseen tuli myös kukkia. Meidän nuotiopaikka on tällä hetkellä tuon kasvavan syreenimajan keskellä. Joskus tulevaisuudessa, kun pensaat ovat niin isot että latvukset koskettavat toisiaan, voisi tuonne sijoittaa pienen pöytäryhmän nuotion tilalle. Uskaltaisikos hämähäkkipelkoinen siellä kuitekaan istahtaa? 😊

Kesällä tuli käristettyä tuossa nuotiossa useammat makkarat. Edelleen on mielestäni paljon parempaa kuin grillatut.

Kuvasta saattaa näkyä mitä jää jäljelle kun nurmi on leikattu? Sileä sammalmatto. Maa kaipaa ilmeisen runsaasti kalkkia ja sammalsyöppöä.

Perennapenkkejä siistiessä oli mukava huomata miten vähän rikkaruohoja toisaalta olikin. Multaa tarvittaisiin kuitenkin lisää. Johonkin sekin vaan katoaa ajan myötä.

Siitä saattaa olla hyötyä, kun penkit istuttaa täyteen sellaisia perennoja, jotka kilpailevat kasvualustastaan niin rikkaruohoille ei jää sijaa. Näin kesän lopulla huomaa myös ne toisten varjoon jääneet. Niille tulisi etsiä uusi ja tilavampi kasvupaikka. Pari sellaista bongasinkin. Siirto jää myöhemmäksi. Aivan kaikkea ei yhdessä päivässä ehdi 😁

Jo kuihtuneiden kukintojen poistaminen antaa lisävoimaa loppukesän kukinnoille. Aika monet perennat sainkin leikata multapintaan saakka. Ompahan osa syystöitäkin sitten jo tehty.

Kukintoja on ollut kyllä läpi kesän. Vieläkin, myöhäisimmät kukkijat kurkottelevat aurinkoa kohti. Värit perennoissa kertoo myös lähestyvästä vuodenajan vaihtumisesta.

Puutarhatyö on antoisaa. Mieli lepää puuhastellessa ja vaivihkaa hyötyliikunta on hetkellisesti jopa kuntoa kohottavaa. Kädenjälki jää näkyviin ja palkintona on siisti puutarha jota on kiva katsella.

🌻

Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.