Sammalta ja kanaverkkoa

Ulkoillen on päivä kulutettu. Nyt sattuu käsiin ja jalat huutaa, että nosta meidät jo ylös! Päivä ennen yövuoroa pitäisi varmaan pyhittää levolle. Nukkuakaan et voi ”pankkoon”, miksi ei sitten tekisi jotain pientä askaresta?

Pienesti aloitin, mutta sitten päätin urakoida loppuun aloittamani raivaustyöt pihatien varrella. Valmista tuli ja siksi sattuu käsiin.

Sammalkranssi

Sitä ennen oli taas aika tehdä hieman syyskoristeita porraspieleen. Sopiva pala kanaverkkoakin oli jäänyt varaston perukoille.

Leikkasin verkosta kapean kaistaleen. Niin pitkän, että pituus riittäisi peruskoon kranssiin. Taittelin soiron reunat putkimaisesti yhteen ja kiinnitin toisiinsa verkosta sojottavilla metallilangoilla ja vähän lisäämällä rautalankaa.

Sammalmattoa

Tuota sammaltahan meidän tontilla riittää. Hyödynsin taas vaihteeksi ulkokoristeisiin. Kohdissa, jossa kasvaa lähes yksinomaan sammalta, irtoaa se käsipelillä hyvinkin helposti. Iske sormet juuristoon ja ala rullata. Helppoa!

Sammalmatto kiedotaan ohuella rautalangalla muotin ympärille. Pari solmua ja ripustuslenkki. Valmiin vihreän kranssin ympärille kiedoin vaaleansinistä lahjanarua. Muuta se ei mielestäni kaivannut.

Sammalpallo ruukussa

Samalla periaatteella tein pari pyöreää sammalpalloa. Nämä pallot pääsi sellaisenaan kukkaruukkuihin.

Yhden kiinnitin erillisellä rautalangalla kuivaan kuusen varsiosaan. Muutaman oksapiikin jätin sillä, että pallo pysyisi kepin päässä paremmin. Pallon ei tarvitse olla täydellisen tasainen, riittää, että on suht pyöreä. Sammal tasoittaa kyllä epäkohdat.

Jotta pallopuu seisoisi suorassa, vaihdoin sen juureen sidosainekseksi sepelin.

Erilaisia astioita ja ruukkuja voi hyödyntää tällaiseen istutukseen.

Valkoista jäkälääkin oli viimesyksyltä ruukuissa valmiina.

Nopeaa, mukavaa puuhaa.

Aikaa todella jäi trimmeröintiin. Kivaa, kun on oppinut käyttämään uutta konetta. Vastaisuudessa, kun heinä alkaa olla häiritsevän pitkää, voin itse leikata sen, eikä muita tarvitse pyydellä.

Nyt nostan ne jalat kattoa kohden ja lepuutan loppupäivän väsyneitä käsiä. Muuten, muutaman tunnin kuluttua alkavasta yövuorosta tulee piiiiitkä vuoro.

🍂

Kategoria(t): Askartelu, Istutukset, Puutarha, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.