Keittiökaappien ovet uuteen sävyyn

Meidän keittiöön on aikoinaan asennettu Nixi-keittiökalusteet. Ikää noilla kaapistoilla onkin jo yli 20v.

Talo on alunperin puolisoni syntymäkoti. Kaapiston asennus onkin ajoittunut ajalle, jolloin talossa hääräsi emäntänä vielä puolisoni äiti, eli anoppini. Toki olin kuvioissa mukana jo silloin 😊

Meidän perheen aikana keittiökaappeja on vain vähän karsittu ja niiden tilalle on laitettu avohyllyjä.

Poistetut kaapit säästettiin ja kierrätettiin pyykki/siivouskaapiksi. Lasten kasvaessa keittiö alkoi tuntua kovin ahtaalta. Kaappiryhmän poistaminen toi silloin vähän kaivattua lisätilaa, mutta ahdashan se on vieläkin.

Melamiiniovet ovat vuosikymmenten saatossa kestäneet harvinaisen hyvin. Värisävy ehkä jonkin verran tummuneena pesuista ja kokkaushöyryistä.

Tuo uudistava maalausprojekti aloitettiin kauan sitten. Niin kauan sitten, että ajankohta onkin enää vain hämärä muistikuva. Ehkä se oli vuosi jolloin talon isoin ja epäonnisin remontti tuli päätökseen (v. 2012).

Puoliso maalasi tuolloin yläkaapistojen ovet valkoisiksi. Syitä voi olla monia miksi homma ei enää edennyt. Oli myös vaihe jolloin puun väriset alakaapit miellytti omaa silmää, eikä niiden käsittelyssä siksi pidetty mitään aikataulua. No, projekti pääsi nyt päätökseen ja onneksi valkoinen on vielä pysynyt valkoisena.

Irroitin ovet saranoista sekä vetimet. Pesin pinnat ensin fairy-etikkavedellä. Osan ovista pyyhin myös rasvanpoistoaineella. Kevyt hionta riitti ovipinnoille. Hiekkapaperin karkeus P800, joka on karkeusluokassaan superhieno. Sillä usein viimeistellään hiontatyö. Maalasin ovet kahteen-kolmeen kertaan. Hellan puoleiset ovet vaativat myös välihionnan, sillä puhdistuksesta huolimatta harsokerros maalia paljasti jäljelle jääneet pinttyneimmät rasvalaikut.

Itselläni on erinäisiä maalausprojekteja ollut pitkin meidän perheen yhteistä matkaa. Sen verran tutuksi käteen on maaliruisku tullut, että uskalsin itse hoitaa keittiöhomman loppuun.

Teipattavia kromilistoja näissä ovissa riitti. Maalarinteipillä sai helposti piiloon kohdat joihin ei halunnut maalia. Niiden poistaminen projektin valmistuttua olikin työläämpää. Mitä kauemmin maalarinteippi on kiinnitettynä, sen huonommin se enää ehjänä irtoaa.

3V3 maali (2L) maksoi alle 60euroa.

Vedellä laimennettava maali, jota löytyy Prisman maalivalikoimasta: valkoista, harmaan eri sävyjä aina tuohon mustaan saakka. Peittää ilman pohjamaalia. Maaliastian kyljessä ohjeistetaan levittämään maali maalaustelalla. Kokemuksella voi todeta, että sen voi kyllä ruiskumaalatakin. Halusin niin tehdä isompia valumia välttääkseni. Kromilistojen vuoksikaan tela ei olisi soveltunut näille oville.

Maali riitti hyvin käsittelemään kaapistojen alaovet niin sisäpuolta kuin ulkopuoleltakin.

Sitä saattaa olla taas joku synkkä vaihe itsellä meneillään, kun musta värisävy viehättää silmää.

Raskas viikko on kyllä oikeasti takana, kun rakkaasta lemmikistä on tehty luopumistyötä. Lemmikkikoiran kuolema voi sitten ottaa lujille. Keittiön väriin sillä ei kuitenkaan ole osuutta.

Vuosi on kaiken kaikkiaan ollut hyvin kummallinen. Tunnetiloja on riittänyt niin huolesta, liikutuksesta, surusta ja ilostakin. Kukapas tasaista polkua pitkii saakaan tarpoa? Nuo kaikki kokemukset muokkaavat meitä ihmisinä. Omaa elämän muovaamaa persoonaa raotellaankin sitten kaikessa tekemisessä. Sisustyylistä mm. joku taitava tulkitsija voi lukea sielunmaisemasi. Tällä hetkellä itselläni on väripaletissa varsin voimakkaita värejä. Sekin kertoo varmasti jostakin.

Kategoria(t): Remontti, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.