Havuja ja ikkunalyhtyjä

Tänään vietin ulkona useamman tunnin havuja työstäen. Meillä kyllä piti jo olla somisteet rapuilla, mutta…

Äitini tilasi minulta kaksi havupalloa. Sitä mukaan kun ne valmistui, ripustin pallot meidän terassikatokseen. Ne näytti siinä kuitenkin niin kivoilta, että päätin tehdä sellaiset meillekin.

Oasis sientä oli vain kahteen palloon varattuna. Noihin omiin palloihin voisin aivan hyvin käyttää pohjana rautaverkkoa.

Ihan hyvin oksat tuntui verkkosydämeen istuvan. Aika näyttää pysyykö siinä yhtä vihreänä koko talvikauden.

Nuo tekemäni sammalpallot säilyisi varmasti taivasalla vehreämpänä, kun sade pääsisi niitä kastelemaan. Pallopuuni siirsinkin meidän tienvarteen ja tilalle uudistin kartiopuuni sammaleista havuihin. Aika hauskan näköinen peikkopuu siitä tulikin.

Havujen alla on tällainen verkkohässäkkä jonka olen muotoillut kartion muotoon.

Tähän upposi kyllä iso määrä havuja. Omista puista tehty. Jokamiehenoikeuksiin ei kuulu puiden leikkaaminen muiden mailta. Meillä on oma pikkumetsä, joka onneksi tarjoaa havut ja sammalet askareisiin.

Tänään tyhjäsin myös kasvihuoneen ja kaivoin kolme pussia tulppaanisipuleita perennapenkkeihin. Toivottavasti myyrät eivät löydä niitä.

Syksy on saapunut ja pimeät illat sen mukana. Näitä ikkunalyhtyjä löytyy yksi pihasta ja kolme meidän pihatieltä. Pöllöt pääsivät tällä kertaa sisätiloihin.

Kaikki eri kokoisia. Noihin ripustettiin aurinkokennovalot. Ja todettava on, että auringonvaloa ei ole riittävästi täyttämään valojen energiatarvetta. Ne palaa hädintuskin ja vain parituntia. Täytyy alkaa pohtia miten saataisiin sähkö kätevästi tuonne tielle saakka.

Nämä olisi ihan kivat, kunhan energia riittäisi.

Porraspieleen sentään sähkövalosarjan saa. Ja valoa riittää, niin kauan kun on sähköä saatavilla. Niin vaivatonta.

😁

Kategoria(t): Askartelu, Puutarha, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.