Tunnelmallista lisävaloa keittiöön

Syysillat pimenevät asteittain yhä aikaisemmin. Kohta elellään aikaa jolloin töihin lähdetään pimeässä ja palataan kotiin yhtä pimeässä. Jotta vallitsevasta pimeydestä ei tulisi liian raskasta, voi kotia sisustaa erilaisia tunnelmia luovilla valaisimilla.

Viikonloppuna vihdoin valmistui meidän keittiöön ikkunavalaisin.

Kolme spotvaloa, joka sisältää myös ledvalosarjan olemme hankkineet pari vuotta sitten Keskisen valaisinalesta. Hintaa alle kymmenen euroa. Alunperin suunnittelin upottavani nuo valot uudistamaani vanhaan kaapistoon. Siihen tarkoitukseen sarjaa ei lopulta kelpuutettu. Tähän juuri valmistuneeseen keittiövalaisimeen löytyi tarvikkeet omasta varastosta. Aina kannattaa jotain säästää mahdollista uusiokäyttöä varten. Itse olen kuitenkin aika maltillinen säästäjä ja tämän valaisimen vanhat pidikkeet oli varmasti säästetty puolisoni toimesta.

Vanha ja sopivasti kulunut lankku kuivateltiin autotallissa. Raskas paino päällä saisi aikaan sen, että hyllystä tulisi myös sopivan suora.

Sirkkeliä apuna käyttäen sahasin tulevan valaisinhyllyn täyteen ikkunamittaan. Nuo maalaushommat ovat enemmän alaani, joten hyllyn ja kannakkeet käsittelin ennen kuin puolisoni loihti lankusta haluamani valaisimen. Tyttären on helppo houkutella nykyään myös maalauspuuhiin mukaan. Lankku antikkipatinoitiinkin yhteistuumin samalla aineella, jolla viimeksi keittiötuoleja käsittelin. Kannakkeet spraymaalasin mustalla ja metalliosat kuparivärillä.

Muutamaan kertaan kuulin kuinka vähiten kiinnostavaa puuhaa tuo johtosarjan yhteenliittäminen on. Arvostan kyllä kovasti puolisoni vaivannäköä. Lauantaipäivästä puolet kului tässä puuhassa. Lopputulos kuitenkin on tuon kaiken vaivan arvoinen. Ja valaisin on hänen aikaansaannostaan. Kestää kyllä katseen jo toisenkin.

Valaisin toi lisävaloa, tunnelmaa ja tietysti lisää viihtyvyyttä meidän pikkuiseen keittiöön. Eikä musta ikkunaseinä näytä enää kaipaavan osakseen muuta.

Seinäkatkaisimesta syttyy ledrinkulat. Jos lisävaloa haluaa, löytyy valaisinhyllystä erillinen katkaisin jolla spot-valot saa lisäksi päälle.

Nyt syyspimeät ei tunnu enää niin synkiltä meidän pikkumustassa keittiössä.

Askarteluvinkki vielä näin loppuun

Sain ystävätäni tuliaisen viime vierailulla. Kotoisa keittiökoriste on luotu pyöreästä näkkileivästä, johon on koristeeksi kuumaliimalla kiinnitetty kauraa ja kuivakukkia.

Kaunis lahjaidea näin joulun alla.

Kategoria(t): Rakentelu, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.