Maisemamaalausta

Vuoden alussa aloittamani (vuosia tauolla ollut) maalausharrastus, jatkuu edelleen. Vällyläblogini etusivulta pääset halutessasi vierailemaan taidegalleriassani, jonne tallettelen valmiita töitäni.

Arki rullaa kiihtyvällä vauhdilla ja paljon on olemassa asioita jota haluaisi tehdä. Kolmivuorotyö ja vapaat sanelelevat aika pitkälle sen, missä järjestyksessä asioita toteutellaan. On myös niitä päiviä, jolloin on kiva olla tekemättä mitään ylimääräistä kotitöiden lomassa.

Vaikka samanaikasesti tykkään ehostaa vanhoja kalusteita ja silloin tällöin virkata liinoja ja mattoja, näprätä somisteita tai kesäkuukausina toteuttaa ideoita meidän puutarhassa, on aikaa löytynyt sopivasti taideharrastukseenkin. Tuota ei tehdä välttämättä viikottain. Toisinaan kokonainen kuukausi voi jäädä väliin. Silloin maalaan kun siltä tuntuu.

Joskus maalaamiseen uppoutuu niin, että valmiin taulun jälkeen haluaa aloittaa heti uuden. Ilman tuota inspiraatiota canvaspohjan värittäminen ei onnistu.

Nykyisin tykkään käyttää hyvinkin värikästä sivellintä maisemia maalatessani. Oma maalaustyylikin on löytynyt.

Näitä akryylivärejä olen opetellut käyttämään itse ihan tuon maalauksen lomassa. Vuosia sitten käytin öljyvärejä. Niiden käyttöön opasti ammattitaiteilija jonka opissa kävin. Näissä nykyisissä käyttämissäni väreissä, on paljon sellaisia hyviä puolia miksi niillä nykyisin maalaan. Tuo maalin laimentaminen vedellä on helppoa ja hajutonta. Taulu kuivuu nopeasti ja sen vuoksi on helppo työstää tarkkojakin yksityiskohtia. Maalin riittoisuus on myös tärkeä tekijä tässä harrastuksessa.

Maalit ostan nykyisin Minimanista, jossa on myös hyvä valikoima laadukkaita pinkopohjia.

Välillä selailen netistä kuvia hakeakseni maalausideoita. Välillä toteutan oman mielikuvan ajatuksistani. Se toki muuttuu joka kerralla maalaustyön edetessä. Aina lopputulos ei ole toivottu, silloin siirrän maalauksen odottamaan myöhempää, uutta yritystä. Taulu ei onneksi ole koskaan valmis, täysin epäonnistuneen voi aina maalata päälle uudelleen.

Maisemamaalaus on ottanut jalansijan canvastauluissa vaikka eläinaiheilla aloittelin. Sitä tehdään mikä tuntuu mielekkäältä. Ja tämä on juurikin sitä.

Alkaahan noita tauluja maalaushuoneen nurkkiin ja seiniin kasautumaan. Sitä vauhtia mitä tauluja valmistuu, ei aivan kysyntä ja tarjonta kohtaa. Asiaan tietysti vaikuttaa suuresti se, että markkinointi on vähäistä. Siksi onkin tärkeää, että päätyö on vakinainen ja tämä vain mielekäs harrastus.

Harrastus jaetaan yhdessä tyttären kanssa, joka sai samaisen kipinän maalailuun.

Taitoakin löytyy nuorelta, noin itseoppineelta. Netin maalausvideoista on hakenut oppeja ja ehkä jotain vinkkejä on poiminut myös minun kauttani.

Meidän kodista, ei taide ainakaan lähiaikoina pääse loppumaan.

Kategoria(t): Sisustaminen, Taide, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.