Lumiukkoja ylijäämäpuusta

4 päivää lomaa ja yksi niistä meni tänään joulusiivojen tekemiseen. Sen verran tekemistä jäi vielä huomiselle, että pari sisälasia pitää vielä pestä. Ennen joulua ei sitten enää tarvitsekaan muuta, kun pitää järjestystä yllä ja imuroida. Pesuvedestä huomasi kyllä, että varaava takka on ollut päivittäin käytössä, samoin puuhella. Sesonkikynttiöiden polttaminen myös yllättävästi nokeaa kalustepintoja.

Viikonloppuna tein lumiseen pihaan vähän koristeita lisää. Jos nyt ulkona tuiskuava lumi sulaa ennen joulua, ei nämä ukot ainakaan lätäköiksi tule muuttumaan. Yhden niistä vein ystävälle lahjaksi. Juurikin tuon artikkelin ensimmäisessä kuvassa olevan.

Lumiukot tein ylijäämäpuusta. Siihen soveltuvia pätkiä oli jäänyt terassikatoksen runkomaeriaalista. Napit ja nenän pätkin vanhasta harjanvarresta. Vähän piti veistellä, että neniksi tarkoitetut osat sai porkkanan muotoon. Kevyesti hioin kaikki osat, ettei tikkuja irtoaisi sormiin niitä työstäessä. Lopputulos olisi myös siistimpi sen vuoksi.

Nenät spraymaalasin oranssilla. Maalikaapin perukoille oli jäänyt valkoista seinämaalia, jolla ukot pensselöin valkoisiksi. Mustalla kalustemaalilla maalasin napit ja lopuksi myös silmät ja suut.

Lakit syntyi vanhoista lapasista. Juuttinarulla kiinnitetty pallo teki lumiukosta jouluisemman näköisen. Samoin ympärille kietaistu rusettinauha. Nuo oksakädet olisi voinut porata runkoonkin, mutta toimii näinkin. Kiinnitin ne nimittäin tuon nauhan ja niittipyssyn avulla. Lapaslakkikin sai pari niittiä, että lumituiskussa pysyy paremmin ukon päässä. Päreeseen maalasin sabluunaa apuna käyttäen talvisen tekstin.

Lumiukon kyltin mukaisesti, tänäänkin sataa lunta.

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Kategoria(t): Puutarha, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.