Sikalasta poistettujen ritilälaattojen uusiokäyttöä

Tämän artikkelin jälkeen voitte todeta, että nehän sopii mihin vain.

😄

Pääsiäisviikolla haettiin meidän pakettiautolla useampi kuorma noita laattoja. Autovanhus kulki kyllä äärirajoillaan. Painolastia oli joka kerralla yli sallitun arviointivirheen vuoksi. Noiden painoksi arvioitiin olevan vähän päälle 30kg kappale. Oikeasti paino oli kuitenkin 53kg. Sikaosastoksi nimitetty tavaratila tuoksahti tuolloin nimensä veroiselta. Olihan meillä kuljetuksessa sikalan lattiaa.

Melko kestävästä materiaalista on kyse, kun rautaverkko on valettu betoniin.

Meidän roskakatos oli luiskaa vailla, tämä ratkaisu korvasi sen.

Roudan sulamista odotellessa, tämä projekti vaati jonkin verran malttia. Miten kurjaa onkaan odotella aikaa, että ideaa pääsisi toteuttamaan.

Nämä rappusten edustalle tulleet laatat pestiin moneen kertaan tehopesuaineen kanssa ja haju saatiin pois. Piha on kauttaaltaan soralla ja kivituhkalla päällystetty. Kenkien mukana sitä tulee myös eteiseen. Tiedä sitten paljonko noista ritilöistä on jatkossa apua, mutta tykkään lopputuloksesta.

Tässä projektissa mieluisin ja myös työteliäin osuus oli sijoittaa noita laattoja rinteeseen.

Heti, kun nämä laatat näin tiesin haluavani niistä meille rinnerappuset.

Urakka vaati jonkin verran käsivoimia.

Kaikki nuo rappusten viereen maisemoidut kivet tuli esiin maata lapioidessa. Onneksi rinteessä oli kuitenkin multaviakin kohtia. Sen vuoksi kolmen päivän ahkerointi riitti näiden valmistumiseen. Rappuset vaativat vielä jonkun verran maisemointia lisää ja kulkureitin tielle, mutta raskain osuus on kuitenkin onneksi tehty.

Tuohon on kiva sijoittaa kevään edetessä kesäkukkaruukkuja tai vaikka kokonainen ruukkupuutarha. Tilaa siinä senkin jälkeen olisi tepastella.

Rinteeseen rappusten viereen en halua kaidetta, sen sijaan jotain persoonallista valaisinta tai valosarjaa pitää siihen kehitellä.

Vaikka kaikkia laattoja ei olekaan pesty pesuaineen kanssa, on painepesu ja ulkoilma puhdistanut ne ylimääräisistä hajuista. Meillä ei ole siis kakkarappuja vaikka sillä nimellä näitä taisin sisarilleni esitellä.

Monenlaista rappusta ja laattatasoa näistä kyllä saa. Ilmaista tavaraa, ainoastaan kuljetuksesta tuli vähäisiä polttoainekuluja. Vanhaa hyödyntäen ja kierrättäen ekoteko ehkä tämäkin.

Kasvimaalle vielä muutaman rivin asennan, kunhan routa malttaa sieltäkin ensin sulaa. Monta uutta ideaa sinnekin on tulossa.

Idearikasta viikkoa kaikille puuhastelijoille!

Kategoria(t): Puutarha, Tee se itse Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.