Autonrengas kesäkukkatelineeksi

Lauantaina aloitettiin terassin puhdistus. Nopeaksi hommaksi kuviteltu puuha muuttuikin lauantaina lopulta muutaman tunnin työksi. Sitä odottaisi nyt alkukesästä taas terassin uudelleen käsittely, kun painepesu kuori pinnasta suurimman osan harmaata sävyä pois.

Tikashyllylle kävi samoin, vaikkakin se oli käsitelty talomaalilla. Toisaalta hyllyn uusi kulunut ulkomuoto sopii tuohon uuteen käyttötarkoitukseenkin paremmin. Kukkahyllyköksi aikoinaan tehty tikashylly lopuksi hyvin vähän kannatteli tasoillaan niitä kukkapurkkeja.

Nuo rinnerappujen tieltä pois siirretyt lintutalot istuvatkin nyt sopuisasti siinä, sävysävyssä alekkain. Samalla kun kuusivanhus antaa taloille sateen suojaa talvella, se kiittää nyt siitä, ettei mitään naulattu tai köytetty sen runkoon.

Lintutalotkin on pesty talven jäljiltä. Ne nököttävätkin seuraavaan syksyyn ainoastaan pihakoristeina, kun linnuilla riittää nyt hyönteisruokaa yllin kyllin.

Voisihan tuonne ylimmälle hyllylle kokeilla vielä maalailla, vaikka jotain näinkin värikästä mukaan.

Roskakatoksen linnunpönttöön on asettunut taloksi kirjosieppopariskunta. Toivottavasti saavat paljon nälkäisiä linnunpoikia, että voitaisiin alkanut kesä elellä meidän mäellä hyttysvapaammin.

Kesä ei ole vielä edennyt kukon askelin. Nurmeakaan ei ole vielä tarvinnut leikata ja vasta viime päivinä puihin on alkanut muodostua hiirenkorvilla olevia lehtiä. Mutta joka päivä vihertää vähän enemmän ja pian tuo yksi kesäinen lepivärini (vihreä) valtaakin maiseman.

Kesäkukka-hankinnat odotuttaa vielä. Saapunut lämpöaalto saattaa kuitenkin jouduttaa tuota ehkä jo seuraaville vapaapäiville. Nyt on yksi ”kukkaruukkukin” valmiina niitä odottamassa.

Maalasin nimittäin vanhasta auton renkaasta uuden kukkatelineen autotallin seinustalle. Sen pohjaan porasin muutaman reiän, että vesi ei jäisi sisäosiin makaamaan.

Mitään pitkäaikaista istutusratkaisua tästä ei välttämättä saa. Kesä kuitenkin näyttää pysyykö pohjamaali, spraymaalikerroksella viimeistelty maalipinta kiinni tuossa renkaassa.

Olisipa jo niitä värikkäitä kukkasia, että saisi vaihtaa ne noiden varpujen tilalle

😊

Kategoria(t): Puutarha, Tee se itse Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.