Sormet mullassa

Kesää on edetty jo aika pitkälle. Nyt koitti kuitenkin se hetki, että sormet oli iskettävä perennapenkkiin ja oli raivattava kukkasille lisää kasvualaa. Vuohenputki yrittää vallata meidän puutarhassa joka paikan, myös noista perennapenkeistä.

Kuiva kesä on toistaiseksi pitänyt rikkaruohokasvuston niukkana. Tämä kitkeminen on sitä aivot narikkaan hommaa ja kuitenkin lopulta niin palkitsevaa.

Uskoakseni jokainen istuttamani perenna on selvinnyt tuon menneen, lumettoman talven yli ja nyt vuorollaan tervehtii kukkaloistollaan. Tänä syksynä pitääkin muistaa iskeä kevätsipuleita maahan lisää. Kesän ensimmäiset kukkijat, tulppaanit kukkivatkin pikään. Niitä haluan ehdottomasti lisää.

Pihasta löytyy useampi perennapenkki. Monet niistä ovat syntyneet melko pikaisestikin. Suurin osa oikeastaan. Viimeisin remontti pakotti poistamaan pihasta suurehkon istutusalueen vesialtaineen. Noita perennoja sitten lisäilin vain olemassa oleviin penkkeihin niitä laajentaen. Nyt jos minulla olisi iso kuorma multaa pihassa lajittelisin perennat selkeämmin omiin ryhmiinsä.

Ja sen uuden suihkulähdealtaan, vielä joku päivä hankin pihaan.

Rinneportaiden viereen siirsin kukkapenkistä pois pallotuijan. Josko se olisi tuolla rinteessä vähän suojaisammassa paikassa, sillä aurinko uhkaa kuivattaa sen pystyyn.

Yksi pieni vesiallas kyllä löytyy.

Tämä perennapenkki tarvitsisi sen uudelleen ryhmittelyn.

Kaikkea kasvaa, vähän siellä ja täällä.

Kasvimaallakin kasvaa. Ensimmäistä kertaa yritän kasvihuoneessa myös kasvattaa vesimelonia. Ja ihan kivan kokoinen alku onkin.

Perunanvarret ovat kasvaneet kovasti pituutta ja kukinta vasta on alkamassa. Jännä nähdä saadaanko pian keitellä omia perunoita.

Kitkemistä jäi kyllä vähän vielä loman alkuunkin, mutta suurin osa on kuitenkin jo tehty. Viikon päästä tuo odotettu 4 viikoa sitten alkaakin ja mulla on sitten aikaa muillekin harrastuksille.

🙂

Kategoria(t): Istutukset, Puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.