Mustikoita ämpäreittäin ja virkattuja pallo-lyhtyjä

Tällaisena aikana, kun matkailu on kyseenalaista, kaupassa käyntikin riskialtista, puhumattakaan joukkoliikenteessä matkaamisesta, löysin lomalleni hyödyllistä tekemistä.

Mustikanpoiminta vei mukanaan niin, että siitä tuli minulle ja lopulta myös puolisolleni kesätyö koko kuukaudeksi. Oikeastaan lomakin tuntui lopuksi pidemmältä, kun sen oli ulkoilun merkeissä viettänyt. Nyt voi vain muistella miten hyvältä termarikahvi voileipineen maistuikaan ansaituilla tauoilla, metsän helmassa.

Lähimetsistä poimittiin mustikkaa päivittäin 1- 4 ämpärillistä, vähän viitseliäisyydestä riippuen. Mukavaa puuhaa, kun ei satanut ja ötököitäkin vain vähäisesti kiusana. Perkaaminen olikin se ikävin juttu. Marjojen siistimiseen kului käsipelillä aikaa 1h/ämpäri, melkein yhtä kauan kuin niiden keräämiseen. Homma oli melko työlästä, mutta antoisaa.

Taidettiin olla Halpahallin ämpärihamstraajat tuolta kuukaudelta, sillä jokainen mustikanostaja sai upouuden 10L ämpärin kaupanpäälle. Niitä myytiin lopulta yli 60 kpl. Monia kiitollisia ihmisiä kohdattiin.

Itsensä ylittämistä tämäkin. En olisi kyllä itsekään homman alussa uskonut, mihin määrään lopulta poiminnassa päädyttiin.

Aikaa ei juurikaan jäänyt muihin projekteihin, sen verran vakavasti tähän hommaan sitouduttiin. No, koti pysyi suht siistinä ja puutarhassa pelasti keräävä ruohonleikkuri.

Nyt mulla on pari kalusteprojektiakin työn alla, mutta niistä myöhemmin lisää.

Joskus harvoin yövuoroissakin voi olla niin rauhallista, että aikaa voi kuluttaa töiden välissä käsitöitä tehden. Nämä virkatut valolyhdyt teinkin noina parina yönä.

Pakko kuitenkin tunnustaa, että nämä syntyi ihan eri syystä, kun oli tarkoitus. Oikeastaan ajatuksena oli tehdä valopallosarja virkaten. Hyvät ohjeet ja kauniin mallin löysinkin Ihan oikea blogista. Sen verran poikkesin ohjeesta, että ostin paksumpaa lankaa ja käytin isompaa virkkuukoukkua.

Tuloksena olikin sitten pienen pallon sijasta jalkapallon kokoinen lyhty (melko huvittavaa 😁)

Näihin käytin Novitan cotton soft lankaa: ja virkkuukoukku oli kokoa 3,5. Yhteen lyhtyyn tupsuineen, meni 50g kerä.

Kastelin virkatun työn upottaen sen hetkeksi veteen. Kun virkkaustyö oli läpeensä kastunut, puristin ylimääräisen veden pois. Tämän jälkeen asetin tyhjän ilmapallon pitsipallon sisään, täytin ilmalla ja suljin sen solmulla. Sen jälkeen sekoitin tärkin 2/3liimaa ja 1/3 vettä. Sudin liimaseoksen huolellisesti pallon pintaan ja annoin kuivua yön yli.

Kun pallon pinnalla oleva pitsi oli kuivunut, poistin ilmapallon. Loppulangasta tein riippuvan tupsun marttojen ohjeella.

Ripustusnarut lisäsin juuttinarusta.

Patterivalosarja sisään ja lyhty on valmis. Mielestäni tästä vahinkoprojektista tuli yllättävän kaunis lopputulos.

Sama valkoisena. Täytyy nyt vain hankkia yksi patterivalosarja lisää.

Palaillaan taas ja kiitos kun poikkesit lukemassa artikkelini.

Kategoria(t): Askartelu, Käsityöt, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.