60-luvun jakkaran uudistaminen

Tämä sievä kaluste kuuluu samaan kotiin, josta viimekerralla uudistin Fanettin pinnatuolit. Samaa 60-luvun tyyliä, mutta nyt ei ole tarkkaa tietoa suunnittelijasta. Ruotsin leimat löytyy tämänkin pohjasta.

Näitä ei saanut liikaa uudistaa. Jakkaran yksi päällyosan nurkista oli pintakerrokseltaan murtunut ja toinen lohjennut. Jakkaran aikaisempi omistaja oli tämän kalusteen ilmeisesti jossain vaiheessa sijoittanut varastotuoliksi. Istuinlevyn sahajäljet paljastavat tarinan, että sitä oli käytetty mm. sahaustukena.

Kaluste oli pinnaltaan hyvin kulunut ja kolhuilla. Poistin lakkakerroksen maalinpoistoaineella. Sen jälkeen hioin puupinnan kahdella eli karkeudella olevalla hiekkapaperilla. Haluan saada nopeasti valmista, joten tärkein työkaluistani saattaakin olla akkuhiomakone.

Löystyneitä jalkaosissa piti naputella kiinni ja erikeeperiä lisäsin yhden poikkipinnan kiinnitykseen.

Hiotun puupinnan käsittelin tällä petsillä.

Tähän jakkaraan piti saada sama sävy, kuin niihin Ilmari tapiovaaran tuoliin.

Vaalea tammi tuo kadonneen 60-luvun hyvin esille.

Pehmeällä pensselillä sudin sävytyskerroksen ja ylimääräiset poistin pehmeällä rievulla. Kaksi käsittelykertaa vaati tämäkin, tasaisen lopputuloksen saavuttamiseen.

Sitten ruiskumaalasin lakkakerrokset pintaan. Ensin harsokerros jonka jälkeen 3 paksumpaa lakkakerrosta.

Taas kestää käyttöä ja katseitakin. Hieno lisä anopin ja tämän avopuolison yhteiseen kotiin.

Kiva kalusteprojekti. Samalla opin arvostamaan lakattuja puupintoja. Jatkossa en enää peittomaalaa kaikkia kalusteita suoralta käsin, kun olen oppinut tämänkin tekniikan.

💜

Kategoria(t): Huonekalujen kunnostaminen, Sisustaminen, Tee se itse, Vintagea Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.