Puutarhaan kesäkukkateline ja rinneportaiden maisemointia

Riistanruokintateline on tontillamme odotellut turhaan metsäkauriita saapuvaksi. Tämä teline on koottu kaikista raksajätteistä. Katto on ohutta vaneria, kehikko terassilautaa ja kyllästettyä lankkua. Muutama rima myös vähän sitä sun tätä. Vuodenaikojen vaihtelu ja sateessa seisominen oli harmaannuttanut tämän kauttaaltaan.

Halusin kokeilla olisiko se vielä pelastettavissa terassiöljymaalilla. Lähinnä pintalahoa oli ehtinyt telineeseen tulla, ei muuta vakavempaa.

Tarkoitus oli myöskin sijoittaa tämä kukkateline meidän tienhaaraan, mutta se näytti niin somalta pihassa että en maltakaan.

Yksi poikkirima siitä piti siirtää toiselle puolelle, joten vaatii vielä pienen korjausmaalauksen. Kunhan hopeaputoukset ja kesäkukat tuosta lähtevät kasvuun, on tuo riistanruokintateline kesäkukkasilla kiva, persoonallinen lisä puutarhaan.

Rinneportaat kasattiin viimevuonna sikalasta poistetuilla betoniritilöillä. Ne jäi mielestäni vähän vaiheeseen, joten viimeisteltiin niitäkin. Yksi rappu tehtiin lisää. Itse olisin toki jatkanyt tasannetta aina terassille asti, mutta puolisolla on niille lopuille laatoille kuulemma parempaa käyttöä. Katsotaan, mieli voi aina muuttua 😉

Yläportaan alle laitettiin muovi, ettei nurmikko levittäydy heti ritilöiden väleistä kasvamaan. Kesän aikana noihin riittää round up suihkuttelut pariin kertaan pitämään rikkakasvun loitolla.

Portaiden oikea puoli jäi viimevuonna paljaaksi. Ladoin tontilta löytämiä kiviä niin, että portaat on nyt molemmin puolin reunustettu luonnonkivin.

Kiviähän riittää meidän tontilla, loputtomasti.

Portaissa ei edelleenkään ole mitään sikalan hajua.

Ne pestiin silloin heti hankinnan jälkeen painepesurilla ja tehopesuaineella. Tuo kertakäsittely riitti.

Olen kyllä tosi tyytyväinen ilmaisiin kierrätysportaisiini.

Ihanaa, kun kesä on tullut. Mulla on nyt kasvihuoneen edusta myllättynä tarkoituksena maisemoida aluetta paremmin. Siitä juttua sitten kunhan valmistuu. Aika ison urakan otin työn alle, mutta sen valmistumisesta en ota mitään stressiä. Se valmistuu aikanaan.

Työn iloa kaikille puutarhahommiin!

Kategoria(t): Istutukset, Puutarha, Rakentelu, Tee se itse Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.