Jättikranssi ja betonikurpitsoja

Aurinko pilkisteli tänään pilvien lomasta. Ilmassa on kuitenkin jo syksyistä raikkautta, joka patisti villasukat jalkaan ja hanskat käteen. Nenänpää ja poskipäät hehkuu nyt punaisena tuulenvireestä.

Tänään tehtiin pihatöitä koko päivä.

Syksyn ensimmäinen kranssi työn alle. Ja lopputulos on onneksi toivottu. Pohjana käytin pyöreää pensastukea, josta poistin vain tukijalat. Hulavanne olisi myös oiva kranssipohja.

Niputin vanteen ympärille rautalangalla kuusenoksia ja vähän katajaa. Muutama käpy somisteeksi. Myöhemmin lisään tähän kranssiin valot ja lähempänä joulua ehkä rusetinkin.

Sammal kuuluu myös syksyn lempisomisteisiini. Sitä on kieputettu milloin pallon muotoon, kranssiin tai kukkaruukkuun muuten vaan. Tällä kertaa kiepautin sitä styroksikartion ympärille ja vähän lintuhäkin pohjallekin.

Viimeisetkin omenat keräsin talteen. Nämä herkutellaan sellaisenaan.

Betonivaluja kokeilin myös ekaa kertaa viikko sitten.

Täytyy myöntää, että oli hankalampaa kuin kuvittelin. Betonivelli pitää olla sen verran juoksevaa, että sen saa kaadettua sukan sisään. Kovin sotkuista puuhaa. Pallot sidoin nauhoilla niin, että lopputulos kuvailisi kurpitsaa. Näin spraymaalattuna, vähän saattaa niiltä näyttääkin. Kädet oli valutöissä kovilla. Hansikkaiden läpi iholle päässyt betoni ärsytti ihoa. Kunnon kumihanskat käteen jatkossa, niin ihokin säästyy.

Nurmikkokin tuli leikattua. Tuskin kuitenkaan vielä viimeisiä kertoja ennen talvea. Huomiselle jää kasvihuoneen siivous jos ennätän puolukan poiminnalta.

😊

Kategoria(t): Puutarha, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.