Kotoilua hellapuiden lämmössä

Voisimpa välittää teillekin, tuon vanhan puuhellan kotoisan lämmön. Se ei petä pakkasella ja sen tuoma lämpö on yhtä lempeä kuin takkatuli. Puita lisätessä se pienesti pölläyttää savua tupaan, ellei muista tuhkaluukkua avata samaan aikaan. Toki niin tekee takkakin.

Tulessa ritisevät puut ja pieni savuntuoksu vain lisäävät kodikasta tunnelmaa.

Siro merkkinen puuhella kuuluu talon alkuperäiskalustukseen. Uunia myönnän huonosti hyödyntäväni. Pääasiassa se toimiikin meillä lämmön lähteenä. Erityisen kätevä puuhella on siinä vaiheessa jos jostain syystä jouduttaisiin ilman sähköä pärjäilemään.

Joka vuosi myrskytuulet aiheuttaa kuitenkin laajoja sähkökatkoja ympäri suomea. Eli ollaan varauduttu myös pahanpäivän varalle.

Pakkaset saapuikin tänä vuonna varhain.

Harmittaa, kun en hoksannut syksyllä tehdä kranssipohjia valmiiksi varastoon. Täytyy yrittää muistaa ensikesänä olla ajoissa asialla.

Tämä ovikoriste olkoon viimeinen tälle vuodelle. Joulukortin sijaan annoin tämän vanhemmilleni. Kortin sijasta siitä on iloa pidempään.

Nyt kun aurinkoiset pakkaspäivät ovat harvassa, kaipaavat kodin viherkasvit valoa. Siirtelinkin niitä lähemmäs ikkunaa.

Tällä hetkellä vain pohdituttaa, mihin kuusi enää mahtuu.

Hämmentävän hyvässä kunnossa nämä huonekasvit vielä ovat. Olenkin harvinaisen hyvä näitä tahtomattani tuhoamaan, joten nähtäväksi taas jää miten näiden lopulta käy.

Yritän olla ainakin ylikastelematta kukkiani.

Meidän olohuoneessa järjestystä on vaikea muuttaa.

Vaihtelun vuoksi muutosta loinkin järkkäämällä pikkukämpän uuteen uskoon. Tuo vanha peilipiironki vaati mielestäni näkyvämmän paikan. Siirsinkin sen pois meidän makuuhuoneen nurkasta näin selkeämmin esille.

Satun nyt vain rakastamaan kaikkea vanhaa.

Lähestyvä joulu ei meidän sisustuksessa vielä juurikaan näy. Kynttilöitä sen sijaan tykkään polttaa. Nekin luo osaltaan jouluista tunnelmaa.

Ihana Pentikin lyhty on synttäriahja anopiltani. Tämän voisi myös ripustaa kattoon, mutta on kaunis myös näin mummopiirongin päällä.

Ensiviikolla ehkä kuusi lopulta löytää paikkansa jostain nurkasta.

Meillä muuten odotellaan täällä malttamattomana jouluviikkoa. Tuolloin saadaan hakea ihana tyttökoiranpentu kotiin. Tästä uudesta tulokkaasta tulee varmasti myös oma postauksensa.

Ihanaa ja tunnelmallista joulunalusaikaa jokaiselle!

Kategoria(t): Sisustaminen, Viherkasvit, Vintagea Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.