Viimeinkin vastauksia

14.12. Saapui viimeinkin kauan odotettu selvitys siitä, mihin rakas lemmikkimme kuoli.

Istun töissä ja ruokatauolla avaan puhelimeni. Kännykän näytöllä näkyy ilmoitus s-postista jonka lähettäjä on ruokavirasto.

Rinnassa muljahtaa ikävästi. Pari sekuntia alitajuisesti mietin uskallanko avata postia jos itkuhanat taas aukee.

Nalan tarinaa olen avannut parissakin artikkelissani. Syvälle sydämeen sattuu ja saatiin Nala kotiin. Niissä avauduin kohtaamastamme yllättävästä menetyksestä sekä palvelusta jota saimme kunnaneläinlääkäriltä.

Pieleen mennyt rutiinitoimenpide johti kuolemaan. Nyt siitä on myös mustaa valkoisella, että näin todella kävi.

Rakkaamme nukkui pois kuollen hypovoleemiseen shokkiin. Munasarja oli massiivisesti vuotanut vatsaonteloon. Sisäinen verenvuoto.

Mua edelleen suututtaa se ettei saatu tietää tuosta vahingosta kun, kotiutimme nukkuvan koiran. Sekin yksinomaan oli meille järkytys, että ei odoteltu heräämistä ennen lähtöä. Kaikesta muustakin ikävästä päätin tehdä valituksen leikanneesta eläinlääkäristä.

Kaikilla ammatinharjoittajilla on lopulta joku, pomo tai korkeampiarvoisempi, jolle valituksen voi välittää. Niin tälläkin helkilöllä oli. Tuo valitukseni ehti kaupingintalolle pari päivää ennen kuin avaustiedot tulivat.

valitustani en tähän liitä koska se sisältää henkilötietoja. Nuo ikävät asiat kuitenkin käy ilmi artikkelistani, joille lähdin vaatimaan selitystä.

Sähköpostini tavoitettiin ja luvattiin keskustella kyseisen helkilön kanssa jota valitukseni koskee. Sainkin parin päivän päästä vastineen valitukseeni.

Vastinessa ei edelleenkään selitetty miksi ei meitä informoitu tai miksi eläinlääkäri oli menetellyt kuten oli.

Nyt kuitenkin saan Nalan tarinan päätökseen. Eläimetkin ovat oikeutettuja inhimilliseen kohteluun. Vahingon satuttua työn takuun tulee kuitenkin tavoittaa osalliset. Vaadinkin oikeudekseni korvauksia menetykseemme joka toi surun lisäksi rahallisia menetyksiä.

Se ei tuo ihanaa koiraamme takaisin mutta siihen meillä kuitenkin on kohtuus ja oikeus.

💜

Kategoria(t): Eläimet Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Viimeinkin vastauksia

  1. Outi sanoo:

    Todella surullinen juttu, kertakaikkiaan. Otan osaa menetykseenne. Hyvä kuitenkin, että kuoleman syy selvisi, vaikka se ei koiraanne takaisin tuokaan. Rahalliseen korvaukseen on minunkin mielestäni teillä täysi oikeus. Joulurauhaa teille, kaikesta ikävästä huolimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.