Kotikanalan kuivikkeiden vaihtoa

Lauman viimekeväinen kasvu aiheutti välisiivoustarpeen. Nuo kuivikkeet olen tähän asti vaihtanut vain 2 kertaa vuodessa. Siivousväli lyhentyy nyt, kun ruokittavia on enemmän. Kun ruuan menekki kasvaa lisääntyy ymmärrettävästi jätöksienkin määrä. Lämpötilavaihtelu on ollut suurta ulkosalla ja sisäkosteus näin ollen lisääntyy kanalassakin pakkasvahdeista huolimatta.

Ulkoluukku saa olla auki aina, kun ollaan säässä lauhan puolella. Ennen siivouksen aloitusta yritin ohjata tirpat ulkotarhaan, olivat vain siitä eri mieltä. Mielummin seurasivat siivousta lähietäisyydeltä, valmiina motkottamaan, kun tilaan toin jotain niiden mielestä sinne kuulumatonta.

Ramses (kukko) unohti tehtävänsä lauman suojelijana. Siellä se lymyili kanalauman suojellessa sitä. Akkavalta tässäkin asiassa.

😄

Siivousurakkaa vähän hankaloitti maahan jäätyneet kottikärryt. Pelkän lumilapion kanssa homma kesti pidempään, kun jätökset piti joka lapiollisen jälkeen kuljettaa kauemmas. No ei se lopulta mahdottomia vaatinut, kun lillevilla on senverran pieni pinta-alaltaan. Maatilavaneri on kyllä loistava niin seinä- kun lattiamateriaalinakin. Helppo pitää puhtaana.

Yleensä kanat ovat orjailleet tuota puhdasta kutteria, kun se on niin vaaleaa. Lisäsin puruille kuivaheinää, se varmasti auttoi näitäkin hyväksymään nyt puhtaan lattiansa paremmin.

Näillä pahnoilla päästään kyllä kevääseen saakka.

Kategoria(t): Eläimet, Kotikanala Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.