Kevään merkkejä ja kennelyskää

Vielä viikko sitten tonttia peitti paksut lumikinokset. Kateellisena lueskelin muiden haravoinnista kirjoituksia ja pohdin jo kevään unohtaneen meidät. Lähtisikö lumet meidän mäeltä kuitenkaan ennen kesää…

Viime viikon lämmin sää toi kun toikin kevättä tullessaan.

Kasvihuoneen pesin tänään. Pinttyneet siitepöly ja leväkerrokset lähti melko helposti fairyvedellä ja luudulla. Vaikka talvella oli lumikuormaa kasvihuoneellakin, on sen muovilevyt onneksi pysyneet ehjinä.

Niin kuin näkyy, lunta on edelleen.

Kasvulavojen sulamista vielä joutuu odottelemaan. Tomaatit ja kurkut saavatkin jatkaa vielä tovin sisätiloissa kasvuaan.

Kyllä se kesä sieltä vielä tulee. Lintujen liverryskin lupaa sitä 😊

Auringonpaistetta oli tänään vain aamupäivästä, olisikin pitänyt napsia muutkin kuvat tuolloin.

Tässä onkin kukkapenkkieni ainoat tämän hetken kukkijat. Krookukset loistavat kilpaa auringon kanssa.

Nytkin pohdin, miksi en syksyllä istutellut noita kevään kukkijoita enempää.

Positiivisesti yllätyin kuitenkin siitä, että ulkomurattini näyttää olevan myös hengissä.

Lumet ovat lähteneet niin ikään rinnerappustenkin suunnalta. Taas kun nuo ihanat askelmat saatiin esiin, tekee mieli jatkaa rinteen toiselle puolelle uutta polkua tuolla samalla laatalla. Roudan pitää kuitenkin ensin täysin sulaa.

On aina yhtä jännittävää odotella perennojen kasvua. Vielä ei osaa sanoa onko kaikki talvesta selvinneet rappustenkaan suunnalla.

Noiden isojen pihakuusten alta lapioitiin viikonloppuna useampi kottikärryllinen pudonneita käpyjä pois. Puissa näyttää olevan edelleen sama määrä tulossa alas hetkenä minä hyvänsä. Oli kyllä aika mahdoton käpyvuosi.

Siellä missä maa on sulanut, puskee tulppaanin alkuja mullasta. Jännä miten nopeasti nuo kasvavat, vaikka ihan äsken niitäkin peitti lumikinokset.

Lämpöisen viikonlopun innoittamana siirrettiin puutarhakalusto terassille. Tuossa nautitaan ilta-auringon säteistä, sitten kun on aurinkoinen päivä.

Kevään tai kesän aikana on tarkoitus kehittää tuolle laatan ympäryspenkille reunuskivetys tai joku muu vastaava, jolla kohopenkit saisi siistimmin esiin. Eikä multa niiden myötä leviäisi enää laatalle.

Puutarhasunnitelmia onkin kyllä 😊

Aurinko selvästi innoittaa.

On ollut kyllä ihanaa puuhastella ulkosalla pitkästä aikaa ja siistiä tontilta viimesyksyn sotkuja pois. Tulisipa nyt vain pitkä lämmin kesä vastapainoksi kuluneelle talvelle.

💛

Meidän koiranpennulle toi kevät pari harmillista virustautia tullessaan. Silmissä on rakkulainen verkkokalvon tulehdus, johon hoidoksi on antibioottitipat 10 vuorokautta. Aika nätisti antaa ne jo laittaa. Vielä viisi päivää jäljellä.

On kuulemma nuorten koirien vaiva ja lopullisesti poistuukin tuo riesa, kun pääsee vuoden ikään. Silmiä voi kokeilla hoitaa myös Lomudaltipoilla tai muilla ihmisille tarkoitetuilla kosteutustipoilla. Toistaiseksi antibioottitippa on riittänyt.

Silmävaivan lisäksi nyt on kennelyskä. Luna teki tuttavuutta tässä taannoin uuteen koirakaveriin. Lauantaina alkoi röhnöttämään ja kakimaan kurkkuaan. Saatiinkin sitten viesti, että koirakaverilla on todettu kennelyskä. Selvät oireet tuosta taudista olikin jo Lunalla. Melko väsynyt neiti on ja ruokahalu selvästi huonontunut. Tuon virustaudin pitäisi kuitenkin ohittua levolla. Nyt on lenkit toistaiseksi ainakin viikon tauolla, että pääsee toipumaan.

Höyryhengittely helpottaa liman irtoamista. Siirsinkin toisen häkin Lunan häkin viereen. Tuonne toiseen häkkiin laitan 2 kattilaa, joissa on höyryävän kuumaa vettä. Pressu häkkien päällä pitää höyryt häkkien sisäpuolella. Sessu makaakin tuolla ihan rauhassa. Selvästi parantaa sen oloa ja saa lopulta liman aina oksennettua pois kurkustaan.

Surkea vaiva kuitenkin on ja toivon mukaan kohta helpottaa. Tässä vaan vielä jännätään säästyykö meidän koiravanhus siltä, kun on noin tarttuvaa sorttia. Kennelyskä on kuulemma tällä alueella räjähtänyt ihan käsiin.

Kannattaakin nyt pitää omat sessut tarkasti muista erillään.

Mukavia kevätpuuhia kaikille!

Kategoria(t): Eläimet, Puutarha Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.