Kivien pyörittelyä ja lintutalolle uusi kate

Tällä lintutalolla on ikää pikkuista vaille 16-vuotta. Sain sen aikoinaan vanhemmiltani 30v. lahjaksi. Samalla kun tuon kerron, tulen paljastaneeksi myös ikäni 😊

Lintutalo on seisonut heinäseiväsjalallaan jo pitkään. Nyt mullassa ollut varsiosa kuitenkin antoi periksi laholle. Puuhasteluni vaati sille samalla paikan vaihdon.

Olen rakennellut rinteeseen kivisiä pitkospuita. Kuvasta saakin hiukan esimakua, mutta esittelen askelmat kunnolla vasta niiden valmistuttua.

Lintutalon katto oli ajansaatossa väsynyt lumikuormasta ja vuodenaikojen vaihtelusta. Kauniin harmaaksi kelottunut kokonaisuudessaan. Laitoin vanhan katon päälle bitumimattoa, että mökki jatkossa pysyisi sisätiloiltaan kuivempana. Ja jotta mökki sulautuisi ympäristöönsä luonnollisemmin, asettelin katolle myös kerroksen sammalmattoa.

Toivottavasti mökki kestää jatkossa saman verran kuin tähänkin asti. Vartta en iskenyt enää multaan, vaan tuin sen kivillä betonijalkaan.

Tänään puuhastelin myös yhden työpäivän verran ulkona. Kanalan edustalla oleva kivialue oli työnalla. 7-vuotta sitten asettelemani kivet oli lomaansa saaneet kerroksen maatuvia lehtiä, multaa, voikukkia ja heinätupsuja.

Kivialue on muisto talon viimeisimmästä remontista, joka olikin stressaavin ikinä. Olohuoneen lattian alta löytyi tuolloin lattiasieni kasvusto. Remontin myötä kiville piti löytää uusi paikka, kun talon ulkopuolelta maakosteudet piti saada minimiin.

Aloitin urakan aamusta sen enempää miettimättä. 1/3 osan valmistuttua, alkoi työn laajuus vasta hahmottua. Tässä menisi piiitkään, ennen kuin työ tulisi päätökseensä. Kuvasta näkeekin miten pressun päällä on kasa kompostia.

Kaikki kivet poistin. Harjasin pressun ja asettelin taas kivet takaisin. Samalla uudistin pari pahasti heinittynyttä pensasta.

Luonto ei anna periksi jättää hommaa kesken, kun sen on aloittanut. Oli kyllä järjetön työmaa. Jatkossa pidän huolen, että minulta löytyy lehtipuhallin, ennen kuin syksy taas saapuu ja lehdet maahan putoilee.

Lopputulos palkitsee ❤

Raskaasta muistosta syntynyt maamerkki näyttää taas keveämmältä.

Viiriäinen ja Ramses kukkokin pitävät näköalastaan varmasti nyt enemmän.

Kategoria(t): Istutukset, Puutarha, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Kivien pyörittelyä ja lintutalolle uusi kate

 1. Ihania kevätpuuhia ja kunnosteluja olet siellä tehnyt.
  Arvostan, että korjailit tuon lintumökin katon ja vaalit sitä.
  Siitä tuli kaunis.

  Ja nuo kivet. Ne ovat sellainen ikuisuusprojekti ja työmaa. Niiden pyörittely on mukavaa, mutta juurikin tuo lehtipuiden tuoma haaste on kyllä lehtipuhaltimen väärti.

  Ja nuo kukot ovat kyllä 6/5.

  Kaikkia hyvää kevään jatkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.