Kivilaatoista pitkospuut rinteeseen sekä metallipurkeista tuulikello

Tästä projektista piti kirjoittaa vasta kun valmistuu.

On vain parempi todeta, että valmista tulee vielä tämän kesän aikana. Nyt on puutarhassa riittänyt sen verran paljon muutakin tekemistä, että jotkut asiat menee tämänkin projektin edelle. Ja arkeen kuuluu paljon muutakin, joka vaikuttaa ajankäyttöön. Tunnustan olevani myös tunnepohjainen ihminen, joka tarvitsee tiettyjen töiden etenemiseen inspiraation. Tämäkin projekti kuuluu luovuudeltaan tuohon taide kategoriaan. Toki, kun itselle tekee, voi aikataulua surutta venyttää.

Rinneurakka on kuitenkin edennyt. Kivien kanto tulee jatkumaan vielä jonkin aikaa. Kunhan saan laatat reunustettua täysin loppuun, viimeiselen kiviraot vielä betonivaloksella.

Joku lukijoistani voi ehkä muistaa edellisen rinnerappuset artikkelini. Nämä laatat ovat samoja peruja, entisiä sikalan lattiaritilöitä. Niitä haettiin aikoinaan niin iso kuorma, että hyvin riittävät vielä tähänkin projektiin.

Kieloja siirsin jo kasvamaan polun alkuun, molemminpuolin. Toivottavasti innostuvat levittäytymään kasvualustalleen. Ajan saatossa pitkospuiden varteen voi lisäillä puuvartisia pensaita tai muita metsämaastossa viihtyviä kasveja.

Halusin tuolle kivipolulle myös pienesti jotain persoonallista. Innostuinkin leikkimään tyhjillä metallipurkeilla.

Porakoneella tein ensin reiät purkkeihin. Metallisaksia en löytänyt, joten leikkasin purkit haluttuun muotoon kulmahiomakoneella. Pienesti pelottava työkalu…

Sitten spraymaalasin kruunut kuparinvärillä. Sitä nyt vain sattui olemaan varastossa.

Nuo sakarat taivutin pihdeillä. Kärkireijät tein naulaa ja vasaraa käyttäen. Helmet on pujoteltu ohkaiseen kuparilankaan. Tällaiseen projektiin on hyvä hyödyntää tilpehöörikoruja, joita ei ole vuosiin käyttänyt.

Lisäksi kolme hopeista kulkusta kilahtelee nyt tuulessa. Sadeveden pois johdattelee keskellä kulkeva metalliketju.

Oikein romuprinsessa taidetta.

😊

Lintutalon kattoa koristaa nyt myös pikkukruunu. Saatampa tuonne purkkiin istuttaa vielä jonkun mehikasvin 😊

Kategoria(t): Askartelu, Istutukset, Puutarha, Sisustaminen, Taide, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.