Patsaan maalausta

Meidän kodissa on pari vuotta patsastellut äidiltäni saama rypäle-tyttö. Väritön patsas, jonka voisi sijoittaa kesäksi myös ulos. Ulkopatsaat ei meillä yleensä ole pitkään säilyneet. Ne pakkaa unohtua ulos ympäri vuodenaikojen ja talvi onkin ne monesti rikkonut. Niihin kerääntyy kesän aikana kosteutta ja vettä, joka pakkasella laajenee. Jos eivät halkea niin haperoituvat. Nytkin roskakatoksen edessä on pikkupatsaan kengät enää jääkerroksessa kiinni, kun muuosa oli murtunut poikki.

Tältä patsas näytti alunperin.

Puolisoni on ollut pitkään sitä mieltä, että patsas on ruma, ainakin näin värittömänä. Onkin sitten ehdotellut ja hoputtanut maalaamaan sen. Patsaan ollessa vielä äidilläni muistan hänenkin joskus sanoneen, että minun pitäisi maalata tytölle vaatteet. No nyt maalasin. Tosin maalasin patsaan ihan kokonaan.

Kasvot ja raajat maalasin ensin. Ainut pitävä suunnitelma oli, että mekon tulisi olla musta ja hiukset tummat. Työn edetessä vaateväritkin valikoitui. Halusin patsaaseen jotain sohvakaluston väriä, ihan sillä jos se päätyisi joskus meidän olohuoneeseen.

Maaliksi valikoitui monikäyttöinen akryylimaali. Sillä yleensä maalaan canvaspohjia, joten kyseisen maalin sävyttäminenkin olisi helpompaa, kun on tuttu työväline. Yllätyin kyllä miten aikaa vievää tuo patsaan maalaminen oli.

Olisi toki ollut helppo vain maalata perusvärein, mutta halusin saada patsaaseen vähän eloa valolla ja varjolla.

Patsaan ihossa on vaaleampia kohtia, joissa ns. valo sitä koskettaa. Samoin mekon laskoksiin laitoin sinisen ja harmaan sävyjä luomaan kolmiulottisempaa efektiä.

Patsaan värittämiseen meni noin 15h. Nyt se saa kuivahtaa rauhassa. Akryylimaali kestää kyllä kosteampaakin pölyjen pyyhintää. Tahtoessaan kiiltoa, voisi patsaan vielä lakkakerroksella viimeistellä. En ole vielä tehnyt tuosta päätöstä.

Kiva ajankulu tämäkin. Suosittelen kokeilemaan.

Kategoria(t): Sisustaminen, Taide, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.