Pääsiäiskori keittiöön ja ohje gluteenittomaan täytekakkupohjaan

Ihanaa, talvi taittuu oikeasti kevääseen. Muistakaahan siirtää kelloja ensiyönä kesäaikaan. Aamutyöläisiä se rankaisee tunnin lyhyemmällä yöllä, mutta yövuorolaiselle helpompi huki, kun aamuyön väsyttävimmät tunnit on nopeammin ohi. Tsemppiä siis aamuvuorolaisille huomiseen!

Laitoin kerrankin ajoissa ruohot kasvamaan. Niin ajoissa, että kanalaan saan tarjoilla jo vaalenneen ohran. Rairuoho sentään on hyvän pituista.

Lisäilin vain muutamia tonttuoven somisteita tipukoriin…

Tipujuhlat voidaan julistaa alkaneeksi.

Tänään on puolison syntymäpäivä ja kakulla herkutellaan. Ajattelin, että parhaaksi havaittu ohje kannattaa laittaa jakoon, kun monet korvaa jauhot perunajauhoilla. Lopputulos ei silloin oikeasti ole makunautinto.

Aikoinaan kun keliakia todettiin, sitä googlasikin väsymiseen asti kaikkia leivontaohjeita, missä jauhot pystyi korvaamaan itselle sopivaksi. Kaikki jauhot toimii kuitenkin vähän erilailla.

Tein lopulta oman version.

Tämä Semper MIX jauhoista, sekä pieni osa perunajauhoa kombo on toiminut ohjeessani vallan mainiosti.

Täytekakkupohja

6 kananmunaa, 3dl hienosokeria, 2dl Semper MIX jauhoja, 0,5dl perunajauhoja,1,5tl leivinjauhetta.

Tai pienempi pohja:

4 kananmunaa, 2dl hienosokeria, 1dl Semper MIX jauhoa, 1dl perunajauhoa, 1tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää lusikalla sekoittaen kuivat aineet sekaan. Voitele paistovuoka ja käytä vuuan leivitykseen hienoa riisijauhoa. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n.25-30min (riippuen uunista).

Itse tykkään tehdä pohjan päivää ennen, jolloin leikattavuuskin on taattu.

Pohja on hyvin leikattavissa osiin murenematta ja pysyy kuohkeana myös täytettynä. Uskallan väittää kakun maistuvan satavarmasti kaikille.

Meidän kakussa on aina samat täytteet, josta ei ole lupa poiketa. Valio vispikermaa, mansikkahilloa (pakastemansikoita+mansikkahilloa soseutettuna) ja banaania 2. Pihlajakarkkia pitää olla päällykoristeena myös aina. Tämän kakun alaosaan niitä on paloiteltu, mutta ei näy kuvassa.

Nappaa ohje talteen ja kokeile pyöräyttää kakku vaikka pääsiäispöytään. Takuulla toimii.

Ps. Alkutekstiin korjasin kellonsiirron suunnan. En tiedä mikä totaalinen aivopieru tuli, kun oletin sen pidentävän yötä, vaikka eteenpäin kelloa olin itsekin siirtämässä. Kiitos vielä Iina vinkkauksesta!

Kategoria(t): Askartelu, Gluteeniton leivonta, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 Responses to Pääsiäiskori keittiöön ja ohje gluteenittomaan täytekakkupohjaan

 1. Kaisu Aulakoski sanoo:

  Kiitos ohjeesta. Tulen kokeilemaan sitä lähipäivinä, sillä meillä on tässä juhlien suma meneillään ja herkkuja tulee tehtyä! 👋

 2. Outi sanoo:

  Kaunis pääsiäiskori! Minulla on myös gluteeniton ruokavalio, kiva saada uusia leivontavinkkejä… Tekemäsi kakku on todella kaunis! Täytekakun pohja ja monet muutkin herkut olen saanut onnistumaan mm. Sunnuntain gluteenittomilla jauhoilla. Myös kaura- ja riisijauhoja käytän ja perunajauhoja tietysti myös. Usein etsin ihan normaalin reseptin leipomukseen ja sitten vaan vaihdan vehnäjauhon gluteenittomaan versioon. Lähes kaikki onnistuu näin, paitsi ei tietenkään sitkoa vaativat pullat ja munkit. Niiden tekoa en ole edes yrittänyt.

  • Tiina sanoo:

   Kiitos Outi.
   Joo, nuo luettelemasi jauhot on kaikki myös hyviä vaihtoehtoja leipomiseen tai kokkailuun. Liian usein tuleekin tehtyä vain tiettyjä, lähinnä samoja leivonnaisia kerrasta toiseen. Pitäisikin itse etsiä myös jokin uusi herkkuohje 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.