Pihapatsaan ehostus ja alkusyksyn istutuksia

Heipat kesätauolta!

Niinkuin Suomessa ollaan totuttu, tämäkin kesä meni varsin nopeasti sadetta pidellessä. Taas on kiva yrittää valaa uskoa ja toivoa seuraavaan vuodenaikaan, josko se olisi pikkuisen edellistä parempi.

Tuo siis syksy aurinko ja väriloisto mukanasi, että jaksetaan loppuvuoden kaamos kohdata lempeämmin!

🍁

Meidän pihassa on ollut maamerkkinä viime remontista alkaen kärpässienipari. Pihapatsas kuvastaakin remontin aiheuttajaa. Lattiasieni nimittäin häädettiin talostamme 8-vuotta sitten. Vuodet oli madonlakin punakkuuden kadottanut lähes kokonaan.

Liimasin lakkiosaan kontaktimuovista leikkaamiani pyöreitä muotoja, jotka poistin punaisen maalikerroksen jälkeen. Valkoisen maalin lopulta töpöttelin sienellä noihin maalittomiin, pyöreisiin kohtiin.

Nyt se spraymaalikerroksen jälkeen toivottavasti kestäisi lähes yhtä kauan. On ainakin nätimpi katsella.

Kukkapenkistä löytyy myös väriä, kun viimevuonna istutet syysleimut vielä kukkii. Lintualtaan juureen ostettiin uusi pensastava köynnös, kun akileijat eivät siinä menestyneet.

Ensikesä osoittaa oliko paikanvalinta tälle köynnöshortensialle oikea.

Tänä kesänä taivas onkin huolehtinut perennojen kastelusta lähes kokonaan. Ja täytyy kyllä todeta, että hyvin on tehtävänsä hoitanut.

Perennat ovat yleensä helppohoitoisia, kunhan niille löytää paikan missä viihtyvät.

Purppuraheisiangervo on toinen uusi hankinta. Sen tumma oksisto toivon mukaan tulee roskakatoksen istutuslaatikon lopulta täyttämään. Muurahaisten häätöä on joutunut suorittamaan paikasta ensin. Niitä onkin ollut tänä kesänä jokapuolella puutarhaa, aivan riesaksi asti.

Kesän aikana piha-aluetta ollaan kasvatettu uudella nurmialueella. Jatkuvien sateiden vuoksi sekin vihantaa nopeammin. Ruohonleikkuuta on vastaisuudessa melko paljon lisää. Alkaakin ajettavan leikkurin hankinta houkuttaa. Tuo nurmikenttä pidetään toistaiseksi viheriönä. Ehkä pieniä koristepuita voi harkita istutetun tammen kaveriksi.

Nyt olisi myös oiva aika lisäillä kevättä varten sipuleita maahan, niin kevätkin kukkisi runsaammin. Istutuskausi onneksi jatkuu vielä jonkin aikaa.

Mukavaa alkusyksyä kaikille!

Kategoria(t): Istutukset, Puutarha, Tee se itse Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.