Puhtaat ikkunat

Se on täällä taas. Syksy. Hämärän hyssy ja sysipimeät yöt. Valon määrää sisätiloissa voi yrittää maksimoida myös puhtailla ikkunoilla. Rasittava urakka, mutta tehtynä ja lopputulos kyllä aina silmää miellyttää.

Tähän ikkunanpesu-urakkaan täytyy varata aina koko päivä aikaa. Itse tykkään siitä, että kerralla kaikki tulisi valmiiksi. Muuten tylsää puuhaa voi venyttää loputtomiin.

Erityisesti ilahduttaa nyt nuo puhtaat parvekelasit. Ne on asennettu meidän taloon jo vuosia sitten. Valkoiset ulkoaidat poistettiin lasituksen edestä viimevuonna. Ihan sillä, että pihanäkymä avautuisi kokonaisuudessaan ja valoakin olisi enemmän. Pihapuoli on kuitenkin osoittautunut haastavaksi pestä aitojen poistosta huolimatta. Monen metrin korkeudessa tikkailla ei uskalla tasapainoilla. Siksi jääneetkin pesemättä.

Ikkunan ulkopuolella on suunnilleen reilun kengän mitta tilaa. Siinä puoliso sitten tasapainoili ikkunat pesten ja minä sydän kurkussa jännitin koska se sieltä putoaa. No ei onneksi pudonnut. Ensi vuodeksi täytyy kuitenkin kehittää turvallisempi keino saada tuo ulkopinta ikkunoista puhtaaksi. Hyvä tuuri kun ei jatku loputtomiin.

Ilahduttavaa oli myös tällä viikolla käydä naapurin auringonkukkapellolla. Dronekuuvaa vastaan sai poimia niin paljon kukkia kun jaksoi kantaa.

Sitä aina hämmästelee miten myöhäisiä kukkijoita nämäkin ovat. Mutta mikä muukaan syksyisessä maisemassa näyttäisi kauniimmalta, kun nämä pikku-auringot.

Kuistille muutaman keräsin ilahduttamaan. Samoin keittiön maljakkoon.

Auringonpaistetta viikonlopullesi!

Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Puhtaat ikkunat

  1. Alina sanoo:

    Ai että, puhtaat ikkunat kodissa ovat niin ihanat, ihana katsella puhtaiden parvekelasien läpi. Säännöllinen kodin siivous ja ikkunoiden pesu tekee ihmeitä ja saa kodin tuntumaan niin kodikkaalta. Syksyssä on kyllä ihan parasta nämä auringonkukkapellot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.