Muovilusikoista kukkasia.

Aioin ensin nimetä nämä lupeenkukiksi. Tarkempi kuvahakujen tutkiminen johti kuitenkin tulokseen, ettei tämän kaltaisia lumpeenkukkia olekaan. Ehkä enemmänkin latva-artisokka tai aukeamassa oleva pionin nuppu.

Näiden kukkasten tekoon tarvitset vanhoja joulupalloja, kuumaliimaa ja muovilusikoita. Meidän kaapista löytyi niin pieniä kuin isojakin lusikoita. Pohjaksi käy myös massa -tai styroxpallo. Ripustuslenkki kannattaa kuitenkin niihin väsäillä ennen lusikoiden kiinnitystä.

Lusikoista katkoin varret. Näin kukkasille saatiin terälehtiä. Itse pidin eniten siitä miltä ruokalusikoista tuunattu joulupallo näytti.

Lusikoiden asettelun kuumaliiman avulla aloitin pallon alaosasta. Omaa taiteellista silmää saa käyttää lehtien asettelussa. Aika pitkälle peräkanaa, kierros kierrokselta nämä liimasin. Kuumaliima jonkin verran taivuttaa muovilusikoita. Sormien polttamiselta en myöskään välttynyt. Hiukan hätäisen luonteen omaavana tuon saatoin itse aiheuttaa.

Lusikat asettui luonnollisesti myös viimeiseen kierrokseen, josta tuli nupun alaosa. Näissä joulupallossa oli valmis, siisti ripustuslenkki, johon solmin lopuksi vaalean silkkinauhan.

Kukkaset somistaa nyt keittiön kattotelinettä. Samalla siinä kiipeilevä köynnös puhkesi kukkaan.

Kivaa viikoloppua kaikille!

Kategoria(t): Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.