Portiton koti ja työpöytähankinta

Meidän talo on hiljentynyt. Pari viikkoa sitten saateltiin viimeiselle matkalle vanhin koiramme Bella. Kääpiöpinseri ja ikää reilu 11-vuotta. Olen kirjoittanut jossain vaiheessa artikkelin meidän kahden kerroksen koirista. Siitä, miten Bella lakkasi sietämästä Lunaa. Nartut elivätkin toista vuotta talossamme, portein jaettua elämää.

Vaikka elämä oli hivenen hankalempaa tuolloin, jättää poismeno omat tyhjiönsä arkeen. Rutiinit muuttuu. Suurin muutos onkin nyt taloon astunut hiljaisuus. Haukkuherkkä Bella, jonka rotuominaisuus tuntui vain voimistuvan iän myötä, piti kyllä meteliä yllä.

Eutanasiapäätös vaati tälläkin kertaa omat kipuilunsa. Lopulta, voinnin nopea romahtaminen ei antanut oikeastaan vaihtoehtoja. Oli tullut aika yhteisestä ajasta hiljaa kiittää.

💔

Luopuminen ottaa koville. Eläinlääkärin sanoin: eutanasiapäätöksen tekeminen on omaa lemmikkiä kohtaan sitä suurinta rakkautta.

On jännä huomata miten koirakamun poismeno muutti myös toisen koiramme arkea.

Hetki ennen lähtöä.

Eripurat hiljaisesti sovitaan. Luna aisti selvästi, ettei Bellalla ollut kaikki hyvin.

Selkeä alakulo on vaivannut Lunaa (amstaffi) siitä saakka. Vaikka päivät on nyt täynnä enemmän lenkkejä, herkkuja ja rapsutuksia on luonne muuttunut vaisuksi ja apeaksi. Kai koiratkin suree tavallaan.

Bellan poismenon myötä talo laajeni Lunalle, kun portit poistettiin. Toisaalta, itsekullekin kulku huoneesta toiseen on nyt helpompaa.

Tässäkin oli ennen portti. Nyt on vapaa kulku maalaus/työhuoneeseen. Sinne hankittiin muuten ihan hiljattain torista työpöytä. Malm kalustesarjaa, ikean vanhaa mallistoa.

Pieni kulumajälki pöydän sivussa, mutta peitettävissä jos alkaa häiritä. Toistaiseksi ei sitä tee.

Vielä kun bongaisin sen kaveriksi maaleilleni saman sarjan lipaston, niin huone ei muuta kaipaisikaan.

Esteetöntä elämää jatkossa portittomuuden myötä. Aika parantaa ja palauttaa. Nyt kuunnellaan hiljaisuutta, johon Luna saattaa ajoittain ja varsin vakuuttavasti, huomioilleen haukahtaa.

Kategoria(t): Eläimet, Sisustaminen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.