Ulkopuuhia

2M6A2762

Viime sunnuntaina, kun aloiteltiin valuhommia niin en oisi ikinä arvannut miten voimia vievää puuhaa tuo betonin teko lopulta olikaan. Vaikka olikin sähkökäyttöinen betonirumpu niin ei ne sepelit, vesi, hiekka ja betoni sinne parin tunnin lapioimisen jälkeen enää kevyesti menneet. Valmista tuli lopulta 24 neliötä yhtenäistä betonilaattaa. Muutama tuntihan siinä meni vaikka sekotusaika vielä puolitettiinkin. Voin sanoo, että sepelihommat ei kiehdo enää yhtään. Puoli kuormaa sitä vaan vielä kököttää meidän pihassa ja odottaa levitystä paikkaan jos toiseen.

On muuten aika harvinaista, että mulla sattuu olemaan nytkin (toista viikkoa peräkanaa) viikonloppuvapaa.

Nyt saadaan myös kasata toissavuonna varastoitu uima-allas puutarhaan ja lämmintä säätäkin on lupailtu. Sääennusteisiin toki ei ole luottamista, mutta tässä vaiheessa vielä jaksaa uskoa lämpimän kesän saapuvan 🙂 Tulee se! Tänä kesänä uidaan paljon!

Terassilta pääsee jatkossa suoraan altaalle. Haaveissa on joskus jatkaa tuota allaspaikkaa katoksen rakentamisella.

2M6A2740_1

Alkukesän (kai jo niin voi sanoa?) ensimmäiset perennat ovat kukassa tai puhkeamassa kukkaan.

2M6A2763

Kesäpikkusydän jaksaa kukkia kesästä toiseen runsaana vaatimattomassakin mullassa. Tänä keväänä ei satsattu puutarhaan uutta lisämultaa. Tarvetta toki olis ollut.

Kuolanpionin silkkipaperimaiset kukat ovat myös aukeamassa. Yksinkertaisuudessaan silti hyvinkin viehättävät. Kukkien syvä väri kruunaa vaatimattoman kukan ulkomuodon.

Tämä on yksi suosikeistani.

2M6A2760

2M6A2761

Suihkulähdeallas on yllättäen vielä tyhjä. Odottelee sitä allasmuovia vielä päälleen, koska kovamuoviallas ei tänäkään keväänä malttanut pysyä halkeamatta.

Kaistale nurmea katosi tuosta pionin juurelta. Levennettiin sorakäytävää. Vähän vielä täydennän kukkapenkin reunaa luonnonkivillä yhtenevän ilmeen aikaansaamiseksi.

2M6A2768

Tuota allaspenkkiä myös laajensin vähän saadakseni kiinanpionit siihen mahtumaan. Kukinto voi jäädä nyt väliin. Siirretyt perennat ovat peruja viikonloppuna hävittämästäni penkistä, jossa vuohenputki ja elämänlanka uhkasi tukahduttaa kaikki perennat juurillaan.

2M6A2744_1

2M6A2767

Kasvulaatikoissa itää. Salaatti, herne ja sipulit versoo jo. Pari päivää sitten sain lopulta itäneet siemenperunatkin multaan. Meidän kissa vaan ikävästi on alkanut viehättyä noista laatikoista luullen niitä käymälöikseen enkä tykkää kyllä yhtään! Millähän sen sais pysymään niistä erossa?! Vinkkejä otetaan vastaan 🙂

2M6A2759_1

Rentouttavaa viikonloppua!

Kategoria(t): Istutukset, Puutarha, Rakentelu Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.