Kirjat kehyksiin

Vanhoja kirjoja uusiokäyttäen valmistui nämä huoneentaulut. Ideavinkin sain työkaverilta, joka puolestaan oli törmännyt käsityömessuilla näitä myyvään kojuun. Aivan yhtä näyttävää, kuin alkuperäistaiteilija en onnistunut näistä tekemään. Mutta omaksi versioksi kelpaa ihan hyvin.  Nuo kirjat tähän sain toiselta työkaverilta. Kiitos Aila!

Näitä alkuperäisä aitoja taideteoksia (joista mallia otin) valmistaa Katri Oikarinen. Tuosta linkistä pääsee ihastelemaan niitä ihanuuksia.

Tuo kirjojen muotoilu oli tässä askartelussa haastavinta. Kangaspäällysteinen kirja meinasi räjähtää käsiin ensiyrittämällä, kun sirkkeli haukkasi siihen kiinni. Luulin jo rikkoneeni koko sirkkelin. Tuloksena repaleinen kirja, paljon paperisilppua ja savupilvi. Sen verran jännittävää puuhaa, että päätin työskentelyn siihen. Ajattelin tarvitsevani sormiani myös tulevaisuudessa 😉

Jatkoin sitten ihan käsipelillä, eli saksia käyttäen. No ei sekään parin kirjan jälkeen enää huvittanut sillä tuo on hyvä konsti saada sormet rakoille. Lyhennetty kirja ei ole myöskään kovin tasainen tuon jälkeen. No, pienemmät ja ohuemmat kirjat voi näin toki leikata.

Puoliso tuli lopulta apuun ja onnistuneesti sirkkelöi mulle nuo loppukirjat kädenkäänteessä. Hengityssuojain on hyvä olla kasvoilla, kun tuota tekee. Muuten saa lämmönerityksen keuhkoihinsa. Pölisee todella!

Nuo taustalevyt otin vanhoista naarmuuntuneista valokuvakehyksistä. Ohutta puukuitulevyä (ehkä). Ne maalattiin mustalla maalilla.

Kehykset tehtiin harmaantuneesta laudasta, joita en käsitellyt sen kummemmin.

Kirjat kiinnitin Pattexilla.

Kiinnityspidikkeet ovat molemmissa sisäkulmaosissa joita yhdistää rautalanka. Näin painava ja epätasapainossa oleva taulu on helppo asetella suoraan.

Taulut yhdistyy mielestäni ihan kivasti nyt vanhan sähköurun värisävyihin.

Kategoria(t): Askartelu, Rakentelu, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.