Kranssipohjana kelopuun oksa ja rautalanka henkari

Tarkoitus oli lomalla keskittyä pitkästä aikaa kuvataiteeseen. Siihen tarvittava inspiraatio ei ole kuitenkaan minua tavoittanut ja nämä havujutut tuntuvat nyt paljon mielekkäämmältä tekemiseltä.

Tällä kertaa minulta haluttiin kranssi, joka ei olisi pyöreä. Se ei myöskään saisi estää näkyvyyttä ovisilmästä katsoessa. Havukoristeen lopullinen paikka tulee olemaan kerrostalohuoneiston ulko-ovessa.

Kelopuu tuntui tähän tilaukseen sopivalta. Pieniä sekakimppuja männystä, kuusesta, katajasta ja puolukanvarvuista kiinnitin rautalangalla.

Kimallerusetti, pikkulinnut ja muoviset marjat löysivät paikkansa kimppujen seasta.

Vihreänäkin olisi ollut kiva, mutta halusin kokeilla tähän keinolumen lisäystä, joka toisi talvisemman tunnelman.

Mielestäni on lumella parempi. Piti tietysti kokeilla tuota kranssia myös omaan oveen, testaus mielessä.

Toisen perinteisemmän, pyöreälinjaisen kranssin tein jo vähän venähtäneeseen henkariin. Suoristelemalla henkarin kulmat sai siihen helposti pyöreän muodon. Samalla tavalla sekakimppuja sidoin tähänkin rautalangalla. Jostain olen lukenut, että mänty säilyy hyvin sisätiloissa, siksi käytin pääosassa mäntyä ja kuusta.

Koristeiden määrä on makuasioita. Tämänkin jätin vähemmälle.

Kuvaus päivän valomäärällä on haastavaa. No näillä mennään mitä saadaan. Vähän pimeitä, kellertäviä tai sitten ylivalottuneita kuvia.

Tämä kranssi päätyi meidän keittiön ikkunaan, vaikkakin näissä kuvissa se keikkuu parissakin eri paikassa. Ikkunaa vasten kuvattuna ei päässyt oikeuksiinsa.

Kranssien teko on ihanan helppoa. Pienellä vaivalla saa kivoja somisteita. Taitoa tässä ei tarvita, ainoastaan tekemisen riemua.

Sopivaa puuhaa vaikka tällekin viikonlopulle.

Havuista tulee muuten hyvin miellyttävä tuoksu tupaan.

Kategoria(t): Puutarha, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.